Nesrin Erdoğmuş

Nesrin Erdoğmuş

Seçimin sıcak yüzü

Seçimin sıcak yüzü

Sevgili Okuyucularım Merhaba.
28 Mayıs seçim günü de tüm heyecanıyla beraber çabucak geçiverdi. Güzel Ülkemin insanları kendi partileri kazananlar sevinç çığlıkları atarken , kaybeden partilerin seçmeni nerde hata yaptıklarını düşünür oldu.
Tabiki her seçimin bir kazananı bir kaybedeni vardır. Amma velakin kazananlar yirmi bir yıldır bu Ülkeyi yönetenlerse, kaybedenlerse her seçimde kaybeden zayıf bir muhalefse hata nerde yapıldı diye düşünülmelidir.
Şimdi kulislerde artık kazanan kaybeden diye bir şey konuşulmasından ziyade hangi ilin vekili hangi bakanlıkta olacak diye konuşmalar tahminler yürütülmeye başlandı bile.
Benim görüşüm tüm bakanlıkların bakanlarının değişmesi ve hangi bakanlığa hangi vekil gelecek ise o bakanlıktaki sıkıntıların bir an evvel giderilmesidir.
Güzel Ülkemin yeni iktidar partisine hayırlı olsun derken , Sayın Cumhur başkanımıza kendi köşemden saygıyla şöyle bir seslenmek istiyorum .
Sayın Cumhurbaşkanımız kabinenize ilgili bakanları atadığınız zaman lütfen Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığına , Bakanlık ile ilgili alakalı bir bakanımızı atarmısınız. Sizden bunu tüm samimiyetimle rica ve istirham ediyorum.
Neden ; Sayın Cumhurbaşkanım sizde çok iyi biliyorsunuz ki, Bu Ülke Tarım ve Hayvancılıkta dört mevsimi yaşayan bir iklimi ile Tarım ve Hayvancılığa gayet müsait olan topraklara sahiptir. Bulgurun, pirincin, mercimeğin , yulafın, mısırın, ayçiçeğin. şeker pancarının bu topraklarda yetişmesi yüzyıllardan beridir süregelmiştir. Hatta ve hatta bu topraklarda sebze meyve ve iklimine göre her tür bitki rahatlıkla yetişebilmektedir. Bu durumları göz önünde bulundurarak son yıllarda Şeker pancarının, Ayçiçek ve Buğdayın dışarıdan alınması bü ülkenin zararınadır. Bu ülkede öyle bir tarım yapılabilir ki, değil dışarıdan bu saydıklarımızı almak biz ülkemizden başka ülkelere bu saydıklarımızı rahatlıkla üretip ihraç edebiliriz.
Sayın Cumhurbaşkanım naçizane görüşlerimden biri de bu ülkede hayvancılığın artmasıdır. Küçük baş ve büyük baş hayvancılığın üretiminde develet desteği sunulduğu taktirde hayvancılık gelişecektir. Bu ülkenin küçük çiftçisi sizlerden her zaman için devlet desteği alırsa hem köylerine tekrar dönüp tarlasına bağına bahçesine sahip çıkacaktır. Hemde aşını işini çoluğunu çocuğunu tekrar büyütüp besleyecektir. Ülke ekonomisine katkı sunabilme gücünü de yakalayacaktır.
Bu ülke her zaman için çalışkan köylüsüyle var olup kendi Tarım ve Hayvancılık alanında ileriye dönük büyük istihdamlar sağlandığı taktirdir de Dünya literatürüne girebilecektir.
Bizler bu ülkenin birer kadınları olarak önce vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde yaşamasını isterken daha sonra da bu büyük vatanımızın kalkınmasını istiyoruz.
Ve sözlerimi bitirirken Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu ülkenin vatandaşlarının refah seviyelerının yükselmesi için tüm istihdamların sunulacağı bir dönem gelmesini arz ve rica ediyorum.
Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nesrin Erdoğmuş Arşivi
SON YAZILAR