Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Sevginin gücüyle

Sevginin gücüyle

Korona virüs (COVİD-19) salgını, yaşamımızı alt üst etti. İnsanoğlunun yaşamını küresel düzeyde tehdit eden bir bela oldu. Bu belayı savuşturabilmek için evlerimize çekildik. Olağanüstü bu tedbirler bizlerde alışık olmadığımız bir durum yarattı.

Evlerimize çekilerek sosyal izolasyon uygulamamız, kendimizi alışılagelen dış yaşamdan, insan ilişkilerinden uzak tuttu. Başta kendi sağlığımız ve hayatımız için olduğu kadar yakınlarımız ve insanlarımız için gerekli bir önlem. Böyle bir izolasyona hazırlıklı olmadığımız için, geleceğe de yansıyan gündelik bazı sorunlarımız olacaktır. Ekonomik sıkıntıların yanında ruh sağlığımız,  davranışlarımız ve alışkanlıklarımız üzerinde etkilerin olması doğaldır. Eve kapanmanın getirdiği yalnızlık duygusu, ekonomik sorunlar ve sevdiklerimize ilişkin endişe ve geleceğe ilişkin belirsizliğin getirdiği sıkıntılar canımızı sıksa da; bunlar atlatılacaktır. Bunun için öncelikle temizlik kurallarına ve izolasyon tedbirlerine uymak gerekmektedir.  Ama moral gücümüzün yüksek tutulması, umutsuzluğa kapılmamızla virüs etkisiz hale getirilecektir. Virüs görülmeyen bir düşman olarak bizi tehdit ediyor ama iradi bir güç olarak insan tarihi süreçlerde böylesi çok zorlu süreçleri atlatmasını bilmiştir. İnsan aklı ve geliştirdiği teknoloji geçmişten daha ilerde olduğuna göre günümüz insanı da bu salgını yenecektir.

İnsani değerlere ve toplumsal dayanışma ve insani değerlere son derece bağlı olan toplumumuzda bu sıkıntılı süreçleri sevginin de gücüyle atlatılacaktır. İmkânı elveren insanlarımızın yardıma ihtiyaç duyanlara destek olmaları önemli bir dayanışma örneği olacaktır. Basına yansıyan birçok dayanışma örnekleri duygusal bağlarımızı daha da güçlendirmektedir.

Çünkü bu salgın birlikte yenilecektir. Yardımlaşma ruh sağlığımıza da iyi gelecektir.

Mümin Ağcakaya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR