Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Tarihi seçime saatler kaldı

Tarihi seçime saatler kaldı

Uzun süreli iktidarda kalmak ister istemez bir güç zehirlenmesine yol açmaktadır. Bu yüzden Batı demokrasilerinde uzun süre iktidarda kalamıyorlar. Değişimler aradaki farkı da herkese gösteriyor. Sürgit aynı yönetimler tarafından yönetilmek insanlarda değişim ihtiyacını ve alışanlığını da ortadan kaldırıyor.

Tarihsel seçimin ikinci turun arifesindeyiz. Sandığa gitmeye neredeyse günler değil saatler kaldı denebilir. Bekleyiş heyecanı da yükseltiyor. İkinci turun öncekinden daha da heyecanlı olacağı anlaşılıyor. Bir nevi umutlu belirsizlik içinde bekleyiş sürecine girildi.

Şimdiye kadar alışılagelen seçimlerden daha farklı olduğu söylenebilir. Önceki seçimlerde parmak boyası, bazı bakanlıkların istifa gibi işleyişleri olsaydı. Belki de seçim sonuçları üzerine bu kadar tartışma ve spekülasyonlar yapılmayabilirdi.

Önümüzdeki süreçte hayat pahalılığı, işsizlik, geçim sıkıntısı toplumun en önemli sorunlarından bir olacaktır. Ekonomik gelişmeler bu konuda fazla iyimser gözükmüyor. Ekonomi uzmanları eğer gereken tedbirler alınmazsa yaşanan bu sıkıntıların daha da artarak devam edeceğine vurgu yapıyorlar. Bu yüzden seçmenler nasıl bir ekonomik koşulda yaşamak istediklerinin de tercihini yapmış olacaklardır. Çeşitli güncel gündemlerle dikkat ve yoğunlaşmanın bu konudan uzaklaşmasını amaçlasa da; insanlar çarşı pazara çıktıklarında uzun süre etki gücünü çabuk kaybetmektedir. Çünkü evde tencere kaynamadığı, zorunlu ihtiyaçlar karşılanamadığı zaman suni gündemlerin etkisi de saatlerle sınırlı kalmaktadır.

İnsanların doğru tercih yapabilmesinin yolu doğru bilgiye sahip olmasından geçmektedir. Basının özgür olmadığı koşularda seçmen tercihlerinin doğru oluşması da zordur. İnsanların oluşturulan algılardan kurtulabilmesi ancak doğru bilgilenmesinden geçmektedir. Yönü sadece iktidarlara dönük olan basının bu görevini yerine getirmesi beklenemez. Halkın algılardan uzak doğru bilgilenmesinde basına da önemli görevler düşmektedir. Ülke gündemlerinin toz duman arasında sık sık değişmesi ekonomik sıkıntılar çoğu kez gözden kaçıyor. Ama sokakta oluşturulan günlük gündemlerin büyüsü akşam eve gidince bozulmaya mahkûm kalıyor. Seçim saatleri yaklaşırken bir yanda refah diğer yanda yoksulluk ve istikrarsızlık arasında yapılacak tarihi bir tercihe dönüştü. Sonucu neredeyse saatler sonra hep beraber göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR