Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Tigris Haber’le yeni yıllara

Tigris Haber’le yeni yıllara

Yıllar ne çabuk geçiyor. Haber trafiği içinde olunca insan günlerin de nasıl geçtiğini anlayamıyor. Tigris Haber Gazetesi yayına başladığında tüm çalışanlarıyla heyecan içindeydi. Uzun bir yolculuk başlıyordu. Bazılarımız bu alana yeni adım atıyordu. 21 Aralık tarihi uzun bir geceydi, İsmini Dicle’den alan Tigris doğumuna hazırdı. Acabaları çok olan bir süreçti. Nitekim zamanla öğrenerek, hatalarımızdan, eksikliklerimizden dersler çıkararak, deney ve tecrübelerimizi birbirimize aktararak yol alınmaya başlandı.

İlk yıldönümünü kutladığımızda bir yılı geride bırakmanın heyecanı, coşkusu ve heyecanı herkesin yüzüne yansımıştı. Diyarbakır’ın sesi olmayı başarmıştık. Diyarbakır’ın günlük yaşamından, insanların sorun ve sıkıntılarına, siyasal, sosyal ve kültürel hayatına kadar geniş bir yelpazede yansıtmaya çalışmıştık. Demokrasiden, özgürlükten, hak ve adaletten yana olmaya özen göstererek, objektif ve tarafsızlık ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatına devam etti. Hatta sesimiz il dışına da taşmıştı. Elbette bu başarıda büroda çalışanından sahada haber kovalayan muhabir arkadaşlardan, yazılarıyla katkı sunan yazarlarına kadar el birliğiyle başarmıştık.

O zamanlar gazeteyi daha da geliştirmek için teknik olarak gelişmemiz gerektiğini görmüş ve konuda da önemli adımlar atılmıştı. Nitekim geldiğimiz aşamada dijital yayıncılık alanında da önemli gelişmeler kaydettik. Sosyal medya platformlarının hepsinde aktif olarak yer aldık. Dijital gazetecilik hedefini önümüze koymuştuk. Bu konuda da önemli mesafeler aldık. Teknik alanda yayınlarımızı daha da geliştirerek, alışıla gelen çalışma tarzlarını aşarak, güncel teknik gelişmelere ayak uydurarak, Diyarbakır’ın sesi olan Tigris Haber yoluna devam edecektir.

Bölgede izlenen ve ağırlığı olan bir yayın olmayı başaran gazetemiz yeni yılında da ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatına devam edecektir. Güncel politikaların yakıcı hale geldiği gelecek günlerimizde önemli gelişmeleri zamanında okuyucuna ulaştırmaya devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR