Av. Güler Koçyiğit

Av. Güler Koçyiğit

Umarım 2021 yılında maskelerimiz düşer!

Umarım 2021 yılında maskelerimiz düşer!

2020 Yılına lanetler okuyarak, 2021’in çok güzel bir yıl olmasını dilemeyelim lüten. Yaşandı bitti, geldi geçti. Büyüklerimiz ne güzel demiş değil mi ? Lanet okumayın, iyi değildir deyi…

Biz önümüze bakalım ve umutla, sevgiyle, hoşgörüyle iyi şeyler dileyelim. Biliyorsunuz niyet önemli. Her darlığın bir ferahı, her gecenin sabahı, her yokluğun bir varlığı olduğu gibi zor bir yılın ardından mutlaka güzel şeyler olacaktır diye düşünüyorum.

Yoo, Polyannacılık yapmıyorum, doğanın dengesi böyle. Eğer biz insanlar almamız gereken dersleri aldıysak, daha çabuk atlatır, yaraları sararız diye düşünenlerdenim…

Dünya genelinde Covid-19 ile ilgili çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Komplo teorileri havada uçuştu. Hangisi doğru, hangisi yalan, hangisi olası, hangisi imkânsız şu an için kimse net bir şey bilmiyor ama gerçeklerin eninde sonunda açığa çıkma özelliğinden dolayı, bu durumunda karanlık noktaları bir süre sonra tüm gerçekliğiyle açığa çıkacaktır tabiî ki. 

Aslında bu çokta önemli değil belki. Yani büyük acıların yaşanmasına, insanların aylardır korkudan ne yapacaklarını bilmemesine, bir milyondan fazla insanın ölmesine sebep olduktan sonra bu virüsün doğal mı yoksa laboratuar ortamında üretilen bir virüs mü olduğunu bilmek çok önemli değil.

Peki ne mi önemli?

Dünyanın biyolojik tehdit içeren bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalabileceği ve böyle şeylerin sadece bilim kurgu  filmlerinde olmayacağının tüm dünya insanları tarafından anlaşılması önemli.

Dünyanın yaşanılabilir özelliğinin korunması için dünya üzerinde yaşayan herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin anlaşılmış olması önemli.

Doğanın dengesiyle oynamanın, insanı aşan bir durum olduğunun anlaşılması önemli.

Devasa bütçelerle silaha pay ayıran, bilmem kaç bin metre uzaklıktaki hedefleri sıfır hatayla vuran silahlar üretmekle övünen devletlerin, çok daha elzem bir şey olan insan sağlığının korunması konusunda hiçte kafa yormadıklarının anlaşılması önemli.

Yakın bir gelecekte uzayda yaşam istasyonları kurma hayaline kadar, dünyanın yaşanılabilir özelliğinin korunmasının herkes tarafından anlaşılması ve dünyada ki bütün canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğunun anlaşılması önemli.

Paylaşmanın, sevginin, bir arada olmanın, görüşebilmenin meğer paha biçilemez değerde olduğunun anlaşılması önemli.

Normal, rutin, olağan diye sıkıldığımız günlük yaşamlarımızın aslında çok güzel günlerimiz olduğunun anlaşılmış olması önemli.

Dünyanın egolu, hırslı, öngörüsüz, duyarsız yöneticilere değil, bilim insanlarına ihtiyacı olduğunun anlaşılması önemli…

Maskesiz nefes almaktan daha muteber hiçbir şeyin olmadığının anlaşılması çok önemli…

Böyle böyle anlaşılması gerekenlerin listesi uzayıp gider çünkü insan hayatındaki her türlü aktivitenin temeli sağlık. Ve  liste asla karmaşık ya da anlaşılması zor değil.

Umuyor ve diliyorum ki, en kısa zamanda maskelerimiz düşer, daha samimi, insancıl, farkındalığımızın arttığı ortamlarda kalan ömrümüzü huzur içinde geçiririz …

Tüm kalbimle AMİN … :)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Av. Güler Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR