Nesrin Erdoğmuş

Nesrin Erdoğmuş

Yeni kabinedeki bakanlıklar Sağlık Bakanlığı

Yeni kabinedeki bakanlıklar Sağlık Bakanlığı

Sevgili okuyucularım Merhaba.

Geçtiğimiz günlerde köşe yazımda siz okurlarıma ‘Seçimin Sıcak Yüzünden‘ bahsetmiştim. Sayın Cumhurbaşkanımıza ithafen kabinede kurulacak bakanlıkların halkımızın ve ülkemizin yararına olacak biçimde kurulmasını arz ve rica etmiştik.

Şuan ki yazımda da Sağlık Bakanlığını tekrar Sayın Dr Fahrettin Koca ‘ya verildiğini açıklamalar ile bilgilendik. Bizler Sayın Bakanımız Dr Fahrettin Koca bakanımızı ilk pandemi covid 19 döneminde her gün gece gündüz demeden ekranlarda uykusuz gözleriyle bizleri yani Türkiye Cumhuriyetindeki Vatandaşları bilgilendirerek kamuoyuna yaptığı açıklamalar ile tanıdık. Ve Sayın Dr Fahrettin Koca o zamanlardan yüreğimizde büyük bir sevgi akışına neden olarak çok sevdik.

Özellikle sağlık çalışanları gerçekten çok vefalı ve çalışkandır. pandemi döneminde inanılmaz bir performans gösterdiler. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza ve bünyesinde çalışan her birimdeki sağlık personeline kendim ve tüm vatandaşlarımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Sağlık Bakanımıza yeni görevinde başarılar diliyor ve biz vatandaşlarımızın dili yüreği olarak da bu yazımızda bir vatandaş olarak isteklerimizin olduğunu belirtiyoruz.

Sayın Sağlık Bakanım ilk şikayetimizi size ve ilgili Bakanlığınıza sunuyoruz.

Özel hastaneler ;

Sayın Bakanım biliyoruz ki, sağlığımız olmazsa insan yaşamında hiçbir şeyin önemi olmadığını görüyoruz. Sağlıksız bir yaşamda hayatın getiri veya götürü de insanlığa faydası olmuyor.

BİZİM SİZDEN ve BAKANLIĞINIZDAN İSTEĞİMİZ ŞU.

İnsan yaşamında sağlığın önemi var ise Özel hastanelerdeki vatandaş olarak hastaneye girişlerdeki alınan hasta muayene ücretlerinin tekrar gözden geçirilmesi olacaktır.

Çünkü her özel hastanenin hastaneye giriş kayıt ücreti farklıdır. BUNLARIN BİR ÇATI ALTINDA TOPLANIP fiyat tutarlarının arasındaki uçurum olarak gördüğümüz miktarın değerlendirilmesidir. Devletimiz ve Sağlık Bakanlığı olarak bu ücretlendirilmenin halkımızın ödeyebileceği miktarlara göre hesaplanmasını siz bakanlığınızdan talep ediyoruz.

Biliyorsunuz ki ; Sağlık her vatandaşın ilk olarak yaşam kurallarındaki en büyük isteğidir. Üstelik şöyle bir sıkıntı da ilgili özel hastanelere başvurduğumuz da yaşıyoruz .

Kan Tahlilleri, Röntgen , Ultrasyon, Tomografi, Emar , Kolonoskopi ,Endoskopi v.s v.s insan sağlığında tedaviye yönelik olan her bakımın özel hastanelerde ücretlerin farklılığını görüyor ve bunlar karşısında maddi olarak vatandaşlarımızın sağlıklarını kazanmaları için bu ücretleri öderken çok zorlandıklarını fark ediyoruz.

Sayın Bakanım size söylemek istediğim durum şu ; Devlet hastanelerine vatandaş olarak başvurduğumuz da Ultrasyon ,Tomografi, Emar v.s olarak başvurularımızda bizlere aylar sonra randevu verilmektedir. Sistemin dolu olduğu görülmektedir. İnsan sağlığı teşhis ve tanı da en büyük katkı sunup hastalığın erken tanısında olabilecek tedavi türlerinin Devlet hastanelerinde ve Üniversitelerde bir türlü bu randevuların alınamadığını görüyoruz. Halbuki her hastalıkta erken tanı çok önemlidir. Ve insan sağlığında erken tanı olduğu müddetçe tedaviye yönelik bölümlerde insanların hangi hastalık olursa olsun iyileşme ve yaşama şansı artmaktadır.

Siz Sayın Bakanım bu gibi sağlık durumlarının önemini çok iyi biliyor ve bir vatandaş olarak, hatta tüm vatandaşlarımızın dili yüreği olarak sizlere sesleniyoruz. Lütfen bu durumlara halkımızın insan sağlığının önemini göz önünde bulundurarak bir çare üretiniz.

Sayın Bakanım sağlık olarak bu yazımızda konu alırken sizlere şu durumu da özellikle yazmak istiyorum. Emekli vatandaşlarımızın ayakta tedavide ilaç katkı paylarının Emekliler de yüzde on Çalışan ücretliler de yüzde yirmi olarak belirtilen miktarın yüksek olduğunu Bakanlığınıza bildiriyor ve bu durumun Bakanlığınızca TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ BİLGİLERİNİZE arz ve rica ediyorum.

Sayın Bakanım bu köşe yazımda hastanelerde randevu almak için bekleyen vatandaşlarımızın sesi olmaya çalışırken sürçü lisan ettimse af ola diyorum.

Siz Sayın Bakanımıza yeni görevinizde başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA……

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nesrin Erdoğmuş Arşivi
SON YAZILAR