Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Bu tablo sana yakışmadı Türkiye

Bu tablo sana yakışmadı Türkiye

Devletler kuruldukları vakit, dört temel değerler üzerine kurulur. Adalette bu dört temel sütundan biridir.

Eğer ki bir ülkede adalet yara alırsa, geriye kalan temel değerlerde de sorunlar baş gösterir.Özellikle adaleti kör, topal bırakırsanız halkınızın size ve devletine olan güveni sarsılır.

Halkın devletine güveni sarsılırsa, inancını kaybeder.

Gerek Adana’da, gerek Diyarbakır’da kolluk kuvvetlerimizin orantısız güç kullanmaları Demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışmadı.

Adana’da yaşanılan vahim hadise hepimizi üzmüş, il emniyet teşkilatına yakışmamıştır.

Bir yandan yıllarca başörtüsünü kendinize siyasi malzeme yapacaksınız, bir yandan da başörtülü annelerimiz, ablalarımızı, kardeşlerimizi kolluk kuvvetlerimize joplatacaksınız.

Bir yandan “Cennet anaların ayaklarının altındadır.” deyip değer verdiğinizi söyleyeceksiniz.Bir yanda da annelerimize insanlık dışı muameleyi reva göreceksiniz.

Bir yandan kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdığınızı ve billboardlara kadına değer veren afişler yapıştıracaksınız. Bir yandan da onlara şiddet uygulanmasına seyirci kalacaksınız.

Beri tarafta, Diyarbakır’da üç dilde newroz bayramını kutlayan sayın vali bir ilke imza atmışken, keşke bu güzelliğe gölge düşürmeselerdi.

Bir yandan Diyarbakır valimiz baharın, barışın ve toprağın uyanışı olan newrozu kutlarken, diğer yandan kolluk kuvvetlerimiz yurttaşların alanlara girmesine zorluk çıkartı.

Bir yandan bir ilke imza atacak ve üç dilde newrozu kutlayacaksınız. Diğer yandan da insanlar mahalli kıyafetlerini giydikleri için meydana almayacaksınız. (özellikle basın mensubu arkadaşlarımız da buna dâhildir. Hani basın özgürdü. Demek ki özgürlük mahalli kıyafeti giyinceye kadarmış.)

Mahalli kıyafetleri giymek yasaksa eğer sayın reyisi cumhurumuz doğu ve güneydoğuya geldiğinde insanlar aynı kıyafetlerle onu ve bakanları karşılıyorlar o zaman niye yasak değil de, bugün yasak.

Adalet terazisiyle oynanılmaz. Eğer ki adaletle oynarsanız devletin sütunlarıyla oynuyorsunuz demektir. Çünkü bir devletin dini adaletidir.

Her şey bir kenara beş yaşındaki ikiz kardeşlerin kıyafetinden dolayı ifadelerinin alınması, ülkemizin geldiği son halinin göstergesidir.

Bu tablo karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.  Eyvah! Türkiyem Eyvah!

Sizler devleti temsil ediyorsanız sağduyulu olmanız lazım.

Emniyettin içinde de işin ehli ve liyakat sahibi olmayanlar var. Hal böyle olunca orantısız gücü kendilerine mubah sayıyorlar, bu da doğru değil.

İşin özü sağduyulu, yapıcı ve bütünleyici olmalıyız. Kolluk kuvvetlerimiz partilerin değil, devletin emrindedirler. Ve unutmayalım ki hükümetler geçici, devlet ise kalıcıdır.

Bir daha böyle bir hadisenin vuku bulmaması umuduyla…

     BU TABLO SANA YAKIŞMADI TÜRKİYEM.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR