Ercan Çağlayan

Ercan Çağlayan

Fuar Başkenti Mezopotamya

Fuar Başkenti Mezopotamya

Daha öncesinde Tüyap adı altında gerçekleştirilen ve klasikleşmiş fuarlar hariç, Diyarbakır ekonomisine can suyu olacak projelere imza atmayan TüyapFuarı, Kasım 2020'de isim değişikliğine giderek Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ismini aldı. Aynı zamanda Fuar tertip işi ALZ Grup Uluslararası Fuarcılık Kongre ve Danışmanlık A.Ş' verildi.

Fuarın sadece ismi değil, misyonunda ’da reforma gidildi. Daha önceki fuar konseptinde kalıplaşmış bir gelenek yıkıldı.  Fuar alanı işletmecisini değil, şehrin ve bölgenin kar etmesini sağlayacak  bir hedef ortaya konuldu. Bu hedef, klasikleşmiş ve fuar işletmecisinin kasasını dolduran bir fuar olmanın yanı sıra şehir ve bölge ekonomimize can suyu olacak bir mantalite ile misyonlaştırıldı.

Reform yapılan misyonda sadece bu yoktu tabi. Bölgesel bir perspektifle düzenlenen fuar, bölgesellikten çıkarılıp uluslararası bir fuar haline geldi. Bundan sonraki fuarlarda bölge katılımcıları ve ziyaretçilerinin aksine uluslararası katılımcı ve ziyaretciler yer alacaktı. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, bunu gerçekleştirmek için Avrupa Birliği, Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin fuar temsilcilikleri ve bölge ekonomimize katkı sağlayacak firmalarının temsilcileriyle görüşmeler yaptı ve kendilerini Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin düzenleyeceği fuarlara davet etti.

Pandemi döneminde tohumu atılan bu projenin meyvesi yasaklar bitince verdi. Kentimizde ardarda, birbirinden değerli fuarlar yapıldı. Gurme ve Yöresel LezetlerFuarı, 13. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 10. Mezopotamya İnşaat Fuarıgibi...Mezopotamya Fuarı, son olarak 24-27 Mart tarihlerinde 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarına ev sahipliği yaptı. 16 Ülke ve 30 şehirden ziyaretçilerin geldiği fuarda Mezopotamya şehirlerinin turizm ve gastronomisi tanıtıldı.

Fuar Turizmi, bölgelerin, turizm, sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmişlik haritası için önemlidir. DTSO ve ALZ grup’un bölgeye kazandırdığı bu birbirinden değerli fuar çalışmaları için teşekkür eder, devamlılığını bekleriz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Çağlayan Arşivi
SON YAZILAR