Ercan Çağlayan

Ercan Çağlayan

Orda bir köy var yakında: Yakıt ücretlerinden ötürü gidemesek de

Orda bir köy var yakında: Yakıt ücretlerinden ötürü gidemesek de

Bir zincir marketin önünüzdeki haftaki ürün kataloğunda tekne satışının yapılacağını gördüğümde önce şaka olduğunu düşündüm. Marketin resmi internet adresinde teyit ettirince bunun sosyal medya mizahçılarının bir fotoşop şakası olmadığını fark ettim. “Aldın Aldın” sloganıyla verilen ürün kataloğunda teknenin fiyatı 79 bin 999 olarak belirlenmiş. Düşünüyorum da 80 bin olsaydı Alamazdık.

Şehir merkezindeki bir piknik alanına gidip ağız tadıyla bir kebap yemenin bile lüx olduğu, insanların eve ekmek götüremediği bir dönemde söz konusu marketin tekne satışı yapması trajikomik bir eylem olsa gerek. Bu durum bana Fransa kraliçesi Marie Antoinette’nin Paris halkının ekmek dahi alamayacak kadar sefil durumda oldukları haberini aldığında, o talihsiz “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” cümlesini hatırlattı. Tatil bulamayan bir halka tekne satmak en az bu cümle kadar absürt.

Geçtiğimiz ay yapılan bir araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyorum: Söz konusu araştırmaya göre vatandaşların yüzde 70’inin tatile gidecek parası yok. Z kuşağı diye tabir ettiğimiz jenerasyonun yüzde 89’u tatile gidemiyor. Bundan 20 yıl öncesinde ekmek bulamazsak pasta yemiyorduk belki ama tatil bulamazsak en kötü köyümüze gidebiliyorduk. Bu durum bile mutlu olmamıza yetiyordu. Şimdi ise 100 km ötedeki köyümüze gidip gelmenin kuru maliyeti 600 lira. Sadece gidip köyü görüp geri gelmen 600 lira yakıt ücretine mal oluyor. Gerisini hesaplamıyorum bile. Orda bir köy var yakında, yakıt ücretlerinden dolayı gidemesekte göremesekte, o köy bizim köyümüzdür demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Ekonomik kriz, Hayat pahalılığı, insanlarda geçim derdiyle dertlenmek dışında başka bir şans tanımıyor. Faturalardan, kiralardan, pazardan tatil için köşeye para atamıyoruz.en son ne zaman tatile gittiğimi ben bile unuttum. Seneye gideriz umuduyla yaşayıp gidiyoruz. Bu sene de olmadı. Bir dahaki seneye inşallah diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Çağlayan Arşivi
SON YAZILAR