Ercan Çağlayan

Ercan Çağlayan

Gazetecilik ve Ödül

Gazetecilik ve Ödül

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin (GGC) bu yıl 36'ncısını düzenlediği "Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri" sahiplerini buldu. Bu ödüllerin sahiplerinden biri de en iyi çıkış yapan yerel gazetemiz Tigris Gazetesi oldu. Tigris ailesinin bir ferdi olmam, birkaç aylık kısa bir zaman dilimini kapsıyor olsa da, Tigris Gazetesi takipçiliğim uzun yıllara dayanmaktadır. Takipçiliğimin başladığı ilk günden bu zamana kadar özellikle araştırmacı gazetecilik dalındaki başarısını hep takdir etmişimdir. Dolayısıyla habercilik dalındaki bütün ödülleri hak ettiğine inancım tam. Aldığı ödül için gazetemizi tebrik edip nice ödüllere temennisinde bulunurken, sipariş ödül kavramının doğduğu, ödüllerin parayla satıldığı günümüzde ödüllerin gerçek sahiplerini bulduğu bir ödül töreni gerçekleştirdikleri için Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan ve yönetimine de teşekkür ediyorum.

Gazeteciler, kamuoyunun gözü kulağı, sesini duyuramayanların sesidir. Gazetecilik ise bir meslekten ziyade bir yaşam biçimidir. Bu yaşam biçimi fedakarlık ister, feragat ister. Toplumsal fedakarlığını layıkıyla yerine getiren gazetecilere, medya patronları ne yazık ki, gereken fedakarlığı göstermiyor. Ülkemizde asgari ücretin altında çalışan binlerce meslek sevdalısı gazeteci var. Gidip daha iyi şartlarda iş bulabileceği halde gazetecilikte ısrarcı oluyorlar. Çünkü, toplumu bilgilendirmek onlar için bir görevdir. Çalışmalarını bu paradigma çerçevesinde yapıyorlar.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan gazetecilerin, bu dönemde, mesleğini şevkle yapabilmeleri için teşvik ve motivasyon şart. Ödüller, bu motivasyonun en büyük destekleyicisidir. Maddi olarak getirisi olmayan plaketler, manevi olarak gazetecilerin performans arttırmasına katkı sağlıyor. Her bir plaket, toplumun daha da aydınlanmasını sağlayan gazetecilerin doğum sancısıdır. Toplumsal görev ve sorumluluğunun bilincinde olan gazetecilerin gün yüzüne çıkarımıdır.

Gazeteciler için ödül organizasyonlarının sayısı arttırılarak, ekonomik olarak fayda sağlanılmayan gazetecilere, hiç değilse başarı ödülleri verilerek mesleğe yüz çevirmeleri, mesleğe küsmeleri engellenmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Çağlayan Arşivi
SON YAZILAR