Ercan Çağlayan

Ercan Çağlayan

Havalar ısındı, vatandaşlar parklara akın edemiyor

Havalar ısındı, vatandaşlar parklara akın edemiyor

Yaz aylarında, kentimiz başta olmak üzere, Güneydoğu'daki kentlerde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde seyrediyor. Vaziyet bu olunca, Havuz ve parklar bölge insanı için, hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, su gibi azizleşiyor. Nimetleşiyor.

Sağ olsunlar!

Park ve bahçeler müdürlüğü bu nimeti bizlerden esirgemiyor. Gördüğü boş alanı yeşillendirip park olarak hizmetimize sunuyor. Tabi, öncelik hava kadar lazım, su gibi aziz parklarımız olunca, memlekette fabrika açılacak alan kalmıyor. Neyse, durduk yere nimete küfredip çarpılmayalım. Konumuz bu değil hem.

Parklar yapılıyor yapılmasına, çocuklar bulduğu her parkta oynuyor oynamasına ama gel gör ki yeni parklar açılınca eskisi ne hikmetse gözden çıkarılıyor. Bir süre sonra da  bataklık haline geri dönüyor. Su birikintisi bataklıklar değil bu kez. Hırsızın, arsızın, ahlaksızlığın kol gezdiği bir bataklıktan bahsediyorum.

Park ve bahçeler müdürlükleri de bu parklarla ilgili gerekli iyileştirmeleri yapmayınca (Çocuk oyun alanlarını yeniliyorlar. Sezar'ın hakkı Sezar'a)   dolaylı olarak bu ahlaksızlık bataklığının ekmeğine yağ sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde, iki yıl öncesine kadar ailelerin gidip güzel vakit geçirebildiği, Kayapınar ilçesinde  bulunan 72 bin metrekarelik bir park için Alo 153'e bir istek talebinde bulundum. 28.04.2022 tarih ve 12:41 saatli istek talebinde "söz konusu parktaki aydınlatma parkın sadece 4'te birini karşılıyor. Eskiden ailelerin gelip güzel vakit geçirebildiği bu park, şimdilerde oturulamaz bir duruma gelmiş. Hiç değilse parktaki aydınlatmaların bakım ve onarımı yapılsın ki, Diyarbakır insanının dediği gibi her şey eşkereye, gün yüzüne çıksın. Belki bu ahlaksızlık bataklığına karşı caydırıcı bir çözüm olur ve aile parkı haline geri döner. “ifadelerini kullandım.

Saat 17:27'de telefonuma bir mesaj geldi. Yetkililerden gelen mesajda şu ifadelere yer verilmişti: "Merhaba Ercan Bey, söz konusu parkta ekiplerimiz tarafından ışıklandırmaların bakım ve onarım işlemleri  daha önce gerçekleştirilmiştir. Sağlıklı günler dileriz. "

Önceki akşam, gözlerimle gördüğüm bu aydınlatma yetersizliği sorunu için şahsıma böyle bir mesaj geliyor. Asıl ben size sağlıklı günler dilerim. Durumunuz içler acısı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Çağlayan Arşivi
SON YAZILAR