Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Geleceğe umutla bakmak

Geleceğe umutla bakmak

Hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor. Kalıcı gibi görünenin bir süre sonra değiştiğini görebiliyoruz. Doğanın değiştirilemez döngüsü böyle.

Uzun bir kışı geçirdik ama kışın da sonu gelmeye başladı. Ağaçlar çiçek açmaya, kışın koynunda saklı duran bahar, canlanmaya başlayacak kendini göstermeye başladı. Nasıl her gecenin bir sabahı varsa her kışın da bir baharı gelip kapıya dayandı. Nisan yine her zaman olduğu gibi yine sürprizini yaptı.

Yeni bir mevsime daha başlangıç yaptık sayılır. Baharın gelişini müjdeleyen kardelenler, üzerini örten beyaz örtüyü delerek dışarı fırlayacaklar.  Erimeye mahkûm olan beyaz örtü; güneşe karşı daha fazla direnemeyecek ve yavaş yavaş eriyecek. Su zerrecilerine dönüşen kar taneleri; birbirleriyle birleşen damlacıklar sızıntılar, kendine yol açarak, küçücük dereler oluşturmaya başlayacaklar ve dağların eteklerine doğru gittikçe çoğalarak akmaya başlayacaklar.

Bir kış boyu bağırlarında sakladıkları coşkuyu artık daha fazla bastırma gereği duymadan; sevinçle, coşkuyla çağıldayarak akmaya başlayacaklar.  Denizlere kavuşana kadar, coşkusundan bir şey kaybetmeden, uzun bir yol macerasına başlayacaklar.

Baharla buluşan sevinçler, umutlarını çiçeklerin üzerine serecekler. Fakir fukarayı iliklerine kadar üşüten kış, kendisi için sonun başlangıcının gelmesine artık daha fazla dayanamayarak; hüzünlü bir yolculuğa çıkacak. Kışın suskunluğu yerini çok renkliliğe ve çok sesliliğe bırakacak.

Beyaz örtüsünü delen kardelenler, tomurcuklanan ağaçlar; bahara merhaba demeye başladı bile. Uykusundan uyanmaya hazırlanan doğa beyaz renginden sıyrılacak. Bazı yerlerde rengârenge bürünmeye hazırlandı, hayalleri süsleyen bahar kardelenlerle ilk müjdesini vermeye başladı bile. Kardelenlerden sonra papatyalar, nergisler, menekşeler sırasını bekleyecektir. Keklik, kumru, sığırcık, serçeler bahara merhaba demek için sabırsızlıkla beklemektedirler. Kışın kabuğuna çekilen yaşam, artık beyaz örtüsünden sıkılmıştır. Bahar kendini özletmiştir. Bekleyeni çoktur.

Çağıldayarak akan suyun arkasından bakan amcalar, nineler; acılarını yüreğine hapsederek, gözyaşlarını kimselere göstermeden içine akıtarak; hayatın ona kazandırdığı tecrübesiyle ve bilgeliğiyle tekrardan toprağına dönecekler. Şimdiye kadar olduğu gibi yaşam kaldığı yerden devam edecek.

GELECEĞE UMUTLA BAKMAK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR