Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

İktidar ve muhalefet partisin bir araya getiren bir STK

İktidar ve muhalefet partisin bir araya getiren bir STK

Nüfusunun büyük bölümü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan geniş bir aile…

Kökeni Suriye’ye dayanan kadim bir topluluk…

Güneydoğu’da birçok kan davasının barışla sonuçlanmasına vesile olmuş adata iyilik fabrikası…

Başlık ve takı istemeye sınırlandırma getirip, gençlerin evlenmelerine bir nebzede olsa katkıda bulunmuş düşünce topluluğu

Kurulduğu günden bu yana başta kan davaları olmak üzere birçok toplumsal yarayı sarmaya çalışan, toplumsal barışa katkı sunmak, toplumsal cehaletle mücadele etmek, toplumsal fakirlikle mücadele etmek konusunda birçok mücadelede bulunan bir sivil toplum kuruluşuMETİNA Derneği

Metina aşireti, 2017 yılında Metinalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği (Metina-Der) olarak kuruldu ve kurumsal bir kimliğe büründü.

Geçtiğimiz haftada düzenlenen Toplumsal Dayanışma ve Kültürel Etkinliği adı altında aşiret üyelerimiz Diyarbakır, Divan Otel’de düzenlenen gecede bir araya geldiler.

Bu sıradan bir etkinlik değildi. Çünkü uzun yıllardır toplumu kutuplaştıran siyasetçiler bir araya gelmiyordu. Siyaset makamının insana hizmet olduğunu, bütünleyici olduğunu ve ayrıştırmadan kucaklayıcı olduğunu Metina Derneğinin organize ettiği gecede bir kez daha buna şahitlik ettik.

Örnek bir davranış sergileyen Metinalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği hiçbir siyasi partiyi dışlamadan, ötekileştirmeden İKTİDAR ve MUHALEFETTİ düzenledikleri programlarına davet ettiler ve onları bir araya getirmeyi başardılar. Düzenlenen etkinliğe HDP, AK Parti, CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, İyi Parti, HÜDAPAR’ın il temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri de katıldı.

Yıllardır Türkiye’nin görmek istediği tablo buydu. İKTİDAR VE MUHALEFET’İN bir araya gelmesi ortak bir payda da buluşmasıydı.

Bu genişlikte bunu başarmak hiçbir lidere ve siyasi partiye nasip olmadı. Güneydoğu’da var olan bir derneğe nasip oldu. Metinalılar derneğine.

Özlenen iklimi yarattığı için Metinalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneğine toplum olarak şükran borçluyuz.

Bu tür programların artırılması ve siyasilerin daha çok bir araya gelmeleri halkın özlem duyduğu tablodur. Eğer ki bir dernek bunu yaptıysa, bunu anlı ak olarak başardıysa neden siyasi büyüklerimiz ve parti liderlerimiz başarmasın. Ülkemizin çıkarları her türlü siyasi ranttan üstündür. Bu güzel davranışın çoğalmasını temenni ediyoruz.

Teşekkürler METİNA DERNEĞİ,

Teşekkürler geniş ailem, akrabalarım…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR