Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

İNSAN SAĞLIĞI VE BUNU ENGELLEYEN FAKTÖRLER

İNSAN SAĞLIĞI VE BUNU ENGELLEYEN FAKTÖRLER

Sağlık sorunlarımız nasıl ortaya çıktı? Bunun yaşam biçimimiz ile olan yönleri nedir?

Bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalara göre, İnsan yaşamının uzağında yaşayan aslan, kaplan, tilki, çakal ve benzeri hayvanlarda topu topu üç tane hastalık baş gösterirken, biz insanlarda ise 400 bin tane dejeneratif hastalığın olmasıdır. Doğada yaşayan hayvanlar ile biz insanlar arasında bu denli makas farkı neye dayanmaktadır? İnsanların elinde çok güçlü cihazlar, modern aletler, teknolojik imkanlar olmasına rağmen bu denli fazla hastalığın açığa çıkması incelenmeye değer değil midir?

Önemli Veriler

Sağlığımızı bozan en önemli etken zihnimizde oluşturduğumuz psikolojik blokajlardır. Yaşam alışkanlıklarımızdan türeyen bu psikolojik problemler, sağlığımız üzerinde önemli bir etki oluşturmakta ve zamanla ciddi sorunlara yol açmaktadır. Doğada yaşayan hayvanlar ile aramızdaki en önemli fark budur ve bu durum ciddi bir kopuşa yol açmaktadır. Hayvanlar, zihinlerinde biz insanlar gibi ciddi psikolojik problemler oluşturmadıklarından, doğadan gelen enerji akışından kopuk değil, tam ve bütündürler. Doğadaki yaşamsal enerjiyi alan bu canlılar ciddi bir sağlık sorunu yaşamazken, biz insanlar oluşturmuş olduğumuz psikolojik bariyerlerle doğadan gelen enerjiyi engellemekte ve sağlığımız üzerinde ciddi problemlerin çıkmasına neden olmaktayız. Sağlıklı bir yaşam doğal enerji akışından kopmamak ve onun bedenimiz üzerindeki etkisini engellememektir. Ama maalesef yaşam tarzlarımızla, zihnimizde oluşturduğumuz psikolojik sorun ve engellerle bu enerji akışını bloke etmekte ve sağlığımıza ciddi zararlar vermekteyiz. Yine bu durumu daha farklı yaşam biçimleri ile devam ettirmekte ve daha ağır sorunlara yol açmaktayız.

Zihin ve Sağlık

Zihinsel sağlık, bedensel sağlığın temelidir. Bedenimizin sağlıklı olması zihnimizin daha duru, huzur içinde, neşeli ve sevgiyle dolu olmasını getirir. Zihin ve beden sağlığı bu açıdan çok önemlidir. İkisinden birisinin zarar görmesi birçok sağlık sorununun nedenidir.

Zihin ve Beden Dengesi

Düzen, sağlıklı bir zihin ve beden demektir. Zihin ve beden düzensizliği ise tüm hastalıkların boy verdiği bir düzensizlik halidir. Evren, doğa ve enerji düzen bütünlüğünde işlevleşir. Burada gerçekleşen bir düzensizlik tüm yaşam akışının bozulduğunu gösterir. İnsan sağlığı ve yaşamı bu düzensizlikler sonucunda bozulur ve zarar görmeye başlar. Hastalıklar ve erken ölümler bunun sonucudur. Zihin ve beden bütünlüğümüzü koruduğumuzda, doğadan gelen enerjiye açık tuttuğumuzda ve bunları engelleyen psikolojik bariyerleri görüp arındığımızda sağlıklı bir yaşamın sahibi oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR