Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Kırklar Dağı ve Sayın Devlet Bey

Kırklar Dağı ve Sayın Devlet Bey

Diyarbakır denilince akla gelen ilk yerlerden biride nazlı nazlı akan Dicle’nin eşiğinde yer alan Kırklar Dağıdır.

     Bir çok hikayeye, efsaneye, türküye… konuolan on gözlü köprünün komşusu Kırklar Dağı…

     Son günlerde yerelden, ulusala uzanan bir hat doğrultusunda polemik konusu oldu. Keşke olmasaydı. Biri/birileri bilerek mi, yoksa tesadüfen mi bunu siyasi malzeme yaptı orası muamma? Kesin olan bir şey var ki geçmişten günümüze Kırklar Dağı hak ettiği değeri, hizmeti görmedi. Birileri başına bina diker, birileri o beton yığınlarını temizlettirir, birleri yeşil vadi vaadi ile Kırkları sevindirir ve birileri de çıkıp bunu siyasi malzeme yapar Kırkları özer.

     Diyarbakır’ın göz bebeği Kırklar Dağı evliyalar mekanıdır. Sıradan bir yer değil. Şehrin bekçilerinin ebedi istirahatgahlarına çekildikleri,  halkın değeri olan bu aziz yeri polemikleştirmek başta Kırklara ve bu şehre haksızlıktır, saygısızlıktır.

      Kırklar Dağının ağaçlandırılması geç kalınmış bir durumdur. Keşke birleri ithal bırokratlarla uğraşacağına şehre hak ettiği değeri, hak ettiği hizmeti yapsalardı. Bugün bu tartışmalara da gerek kalmaz, insanlar kutuplaşmazdı.

     Sayın Devlet Bahçeli hiç kuşkusuz Türk siyasetinin en önemli figürlerinden biri., hatta son yıllarda siyasetin keskin virajlarında rol oynayan siyasi aktörlerin başında gelenlerinden biridir. Siyaset arenasında tanınan birinin, Diyarbakır’da şehrin göz bebeği olan aziz bir yer ile bu şekilde polemik konusu olmak eminim ki onun da tasnif etmediği bir durumdur. Devlet bey siyasettin kurdudur, halkla kendisini bu şekilde polemikleştirerek karşı karşıya getirenlere eminiz ki gerekli cevabı verecektir.

Ülkemiz ciddi bir ekonomik cendereden geçerken, halkımızın yığınla sorunu varken, şehrimiz hizmet beklerken… böyle suni gündemlerle insanları daha fazla gerip, şehrin değerlerini hiçe saymak kimsenin faydasına değildir.

Sayın Devlet beyin yapılacak hatıra ormanına isminin verilmesi gibi bir derdinin olduğunu da düşünmüyorum. Kendini aşmış tüm ülkede bilinen birinin ismi hatıra ormanına verilse nedir, vermese nedir.

Şehre bilimsem, edebi, kültürel değerler katmış birinin adının verilmesi taktire şayan olur. Ya da hiç isim verilmeye bilinir de.

Siyasetçilerimiz kusura bakmasınlar, hiçbir siyasetçinin ismi verilmemelidir. Toplumun huzuru için bu önemlidir. Bu durum tüm siyasetçiler için geçerli olmalı A veya B partisine bakılmamalı toplumu kucaklamak istiyorsak, toplumun ortak değerlerine de saygı duymalıyız.

    Demokrasi ve Atılım Partisi de bizimdir. Halkların Demokrasi Partisi de bizimdir. Milliyetçi Hareket Partisi de bizimdir. Cumhuriyet Halk Partisi de bizimdir Adalet ve Kalkınma Partisi de bizimdir…

Bu şehir, bu ülke hepimizindir. Birbirimizin haklarına, fikirlerine, değerlerine saygı duyduğumuz sürece hiçbir sorun, sıkıntı yaşamayız.

Biri/birileri bir yerlere yaranmak için şehrin değerlerini suiistimal etmesinler. Diyarbakır hepimizin evidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR