Mustafa Nesim Sevinç

Mustafa Nesim Sevinç

Presesyon Hareketi ve Nasa

Presesyon Hareketi ve Nasa

18 Haziran2023Tarihli Hürriyet’in “Yer altından çekilen su miktarı Dünya'nın dönüş eksenini kaydırdı.” Başlıklı haberinde.

Yeni bir araştırmaya göre insanlar yer altından o kadar fazla su çektiler ki, Dünya'nın dönüş ekseni sadece 20 yılda yaklaşık 80 cm doğuya kaydı…

“…BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan araştırmanın başyazarı Seul Ulusal Üniversitesi Yer Bilimleri Eğitimi'nde Prof. Ki-WeonSeo, “Yerkürenin tarihinde Dünya'nın dönüş ekseninde çok büyük değişiklikler oldu. Ancak çalışmamız yer altı sularının tüketilmesinin dönüş ekseninin kaymasına neden olacak kadar önemli olduğunu vurguluyor.” diyor… Diye yazdığı haberin devamında da“…Yeryüzündeki suyun dağılımı, taşınan kütlenin ağırlığının dağılımını değiştiriyor. Araştırmacılar bunu, dönmekte olan bir topaca küçük miktarda bir ağırlık eklemeye benzetiyorlar. Yerkürenin üzerindeki su kütlesinin yeri değiştiğinde, dönüş hareketinde de ufak bir değişiklik olduğunu belirtiyorlar. Araştırmacılar bu değişimi anlamak için Dünya'nın dönüş ekseninde gözlemlenen kaymayı bilgisayar modelleriyle test ettiler.Buna göre sadece buz ve buzulların erimesi hesaba katıldığında bugün gözlemlenen kaymada 78,5 cm’lik bir açıklık oluşuyordu. Araştırma bu boşluğu yer altı sularıyla ilişkilendirdi.Prof. Seo, "Yer altı sularının tüketimi yerkürenin kutbunun yıllık 4,36 cm hızda 64 derece doğuya kaydırdığını bulduk. Bu trend devam edecektir." diyor.

“Dönüş kutbu kaymasının açıklanamayan nedenini bulduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullanan Prof. Seo şöyle devam ediyor:“Öte yandan Dünya'da yaşayan biri ve bir baba olarak, yer altı sularının çekilmesinin deniz seviyesinin yükselmesinin bir başka sebebi olduğunu görmek beni endişelendiriyor ve şaşırtıyor…”

İsterseniz, haberin tamamını https://www.hurriyet.com.tr/dunya/yer-altindan-cekilen-su-miktari-dunyanin-donus-eksenini-kaydirdi-42286013 adresinden veya diğer yayın organlarında inceleyebilirsiniz.

Algı oluşturmada dünyadaki en başaralı ülke ABD’dir. Oluşmasını istediği bir algıyı sizin yaratmanızı sağlayacak şekilde ortaya koyar. Zaman zaman ABD’yi acımasızca eleştirenlerin bile işledikleri konuların kaynaklarının kökenini , ABD çeşitli yollarla oluşturmuştur.

Bana göre, benim detaylı bilmediğim bir konu olan dünyada ki su kaynaklarıile bir hesabı var ki “Nasa”nın aracılığı ile bu “algı oluşturan haberini” dünya kamuoyu ile paylaştırdı.

Ben komplo teorilerini sevmediğim için, bir teori yazamıyorum zaten su konusunu da bilimsel olarak hemen hemen hiç bilmediğim gibi dünyada ki azalan su kaynakları üzerinde ABD’nin hesaplarını da bilmiyorum.Bildiğim gerçek varki haber tamamıyla “yanıltıcı”, algı operasyonu”.

ABD bir şeylerin alt yapısını oluşturmaktadır. Bu bir şeyler Ali İhsan Yavuz ‘un “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu”. Dediği gibi değil.

Peki, nerden mi çıkardım bu kanıyı? Çok önceleri öğrendiğim “Presesyon Hareketi’nden”.

Şöyle ki,

Presesyon (Devinme) Hareketi Dünya'nın az bilinen 3. hareketidir.

  1. Dünya'nın kendi etrafında dönüşü, 2)Dünya'nın Güneş etrafında dönüşü ve 3) Presesyon yani baş sallama hareketi.

Presesyon, yatık yapıda olan Dünya'nın, büyük oranda Güneş'in, biraz da Ay'ın çekim etkisi nedeniyle, ekliptiğini Ekvator'a doğru çeken kuvvetleri karşılamasından dolayı gerçekleşmektedir. Bir topacın dönüşü sırasında yaptığı devinim gibidir.

Bu hareket, Dünya ekseninin 13 bin yıl da yarım periyot, diğer 13 bin yılda da diğer yarım periyot olarak, toplam 26.000 yılda bir tamamladığı 360 derecelik dönüşe verilen isimdir.

Bu harekete göre Dünya 13 bin yıl şu an görmüş olduğumuz kutup yıldızı yani Polaris’e dönükken, başını diğer tarafa çevirince Vega adlı yıldıza döner.

Hareket sonucu, Dünya'nın eksen eğikliği şimdikinin tam tersi konumuna gelir ve Kuzey Yarım Küre için kış ayları olarak bildiğimiz Aralık, Ocak, Şubat yaz aylarına dönecek. Yaz ayları ise kış aylarına dönecektir.

Şu an başınızı göğe kaldırıp baktığınızda gördüğümüz kutup yıldızı, bizlere “interglasyel” yani “buzul arası dönem”in haberini veriyor. Yani şu an buzul arası dönemdeyiz.Yaklaşık 8-9 bin yıl sonra, Dünya tamamen Vega adlı yıldıza dönecek ve “glasyel” yani “buzul dönemi” başlayacak. Dünya, 13 bin yıl yaşanacak olan bir buzul dönemine girecek. Bu buzul dönemleri ile son yaşanan iklim değişikliklerine bağlı olan Würm gibi büyük buzul dönemleri farklıdır.

Dünya şu an bile başını yavaş yavaş Vega’ya dönüyor. Bu hareketi bizler için yavaş olsa da Dünya veya herhangi kozmik bir yapı için son derece kısa bir zaman.

Korkmayalım ve 8-9 bin yıl daha Polaris’in etkisindeyiz.

Bradley1725 yılın teleskopla gözlemlediği, yıllar önce hesaplanmış bu gerçeği,bugün suya bağlayıp algı oluşturmalarının özün de ABD’nin gelecekte su ile ilgili bir hesaplarının olduğunu açık şekilde ortaya koymaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Nesim Sevinç Arşivi
SON YAZILAR