Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

ŞEHRİN RUHUYLA BÜTÜNLEŞEN: AMEDSPOR

ŞEHRİN RUHUYLA BÜTÜNLEŞEN: AMEDSPOR

Mümin Ağcakaya

Lider Amedspor bu sene sahalarda harikalar yaratıyor. Oynadığı maçlarda galip gelmesinin yarattığı coşku sadece futbol oynayan takım oyuncularında ve taraftarlarında değil şehirde de bir heyecan oluşturuyor. Futbolla uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlarda bile bir sevince yol açıyor. Kendi şehir takımın galip gelmesinin heyecanını ve gururunu yaşıyor ve bunu etrafına da yansıtıyor. Maddi olanaklarının sınırlı olmasına ve özellikle oynadığı deplasman maçlarında çeşitli şiddet ve saldırılara maruz kalmasına rağmen şampiyon olma iddiasından vazgeçmemesi şehir insanlarının daha fazla ilgisi ve sempatisini çekmesine neden oluyor.

Amedsporun futbol takımı şehir halkıyla aralarındaki bağ gittikçe güçlenerek, şehrin etrafında ortaklaştığı bir sembol haline geliyor. Taraftarları takımlarının sembollerini, renklerini, armalarını gururla taşımaya başlıyorlar. Elde ettiği başarılarla, yarattığı etki yankılarla Türkiye’nin önemli takımlarından biri haline geliyor, ciddi bir taraftar kitlesine kavuşuyor. Kent halkının yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen takımlarının her galibiyeti kendilerinde bir moral yaratıyor.

Amedspor taraftarları takımlarının etrafında bu kadar yoğunlaşmasını sadece bir futbol etkinliğinin ötesinde görüyorlar. Takımla taraftarlar aralarında oluşan bağ bir kültürel bağa da dönüşüyor. Diyarbakır’ın 33’bin seyirci kapasiteli stadyumuna akın eden, binlerce taraftarı tek sesleyaptıkları tezahüratları âdete kulakları çınlatıyor.

Bir kentin benzerlerinden farklılaştıran önemli özelliklerinden birisi de ortak değerler etrafında birleşmesidir. Ortaklaştığı simge ve değerleridir. Amed Spor da kentin ortaklaştığı değer haline geliyor. Her biri farklı köy, kasaba ya da şehirlerden gelen insanlar, farklılıklarını bir kenara bırakarak, şehir takımlarını sahipleniyorlar. Bu durum o kent için önemlidir. Takımlarının galibiyetlerinde gururlanıyorlar, yenilgilerinde üzülüyorlar. Taraftarlardan kente yayılan duygular ortak bir değer yaratıyor. Amedspor kentin gurur ve simgesi haline geliyor.

abv.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR