Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

ŞİFAROLOJİ VE KEŞFETMEK

ŞİFAROLOJİ VE KEŞFETMEK

Yeni bir alan nasıl keşfedilir? Keşfetmek, bulma alanına giden gerçek bir eylem midir?
Keşfetmek nedir?
Keşfetmenin anlamı bulmak ise, bu nasıl elde edilir? Neden bulma ihtiyacı duyarız? Bizi bulmaya yönlendiren nedir? Keşfetme ve bulma ihtiyacı, hayatın zor anında mı devreye girer?
Keşfetmek, hayat karşısında zorlandığımız ve içinden çıkamadığımız anlarda önümüze çıkar. Yokluğunu hissettiğimiz şeylerden doğar.
Şifaroloji Nedir?
Şifa, bilinen bir kavramdır. Hayatımıza, sağlığımıza, yaşam bütünlüğümüze iyi gelen şeyleri şifa kavramı ile ifade ederiz. Şifanın daha geniş anlamı sağlığımıza dönük olanıdır. Şifa veya şifalanmak, yaşam kalitemizin daha iyi bir noktaya gelmesi ve oluşmasıdır. Bu da zihinsel ve bedensel şifa ile daha kapsayıcı bir yere oturur. Şifanın bilimselleşmesine Şifaroloji diyebiliriz. Şifaroloji, Enerjiyle Şifa Bilimi’dir.
Açmaya çalışırsak: Şifa, zihinsel veya bedensel sağlığımızın iyi ve düzenli olmasıdır. Ro, kelime olarak bir çok anlama gelse de, burada kullanılan anlamı Enerji’ye dönük olmasıdır. Loji kavramı, ‘bilim’ anlamında kullanılsa da daha güzel ve kapsayıcı olanı ise
‘kuşatmak’ demektir. Şifaroloji, enerji şifasıyla kuşatmak yani enerjiyle koruma altına almak anlamına gelir. Bununla bir ‘bilim alanı’ açmak istiyoruz.
Şifarolojinin Kapsamı
Şifaralojinin en belirgin yönü, hiçbir sınır tanımadan tüm alanları kapsamasıdır. Enerji ile şifa kapsamında olan tüm şifa çalışmaları Şifaroloji alanına girer. Şifaroloji, yöntem sınırına takılmaz, böyle bir bilim alanı olmadığından, hiçbir sınırı tanımaz ve kendini hep yeniler. İnsan zihni ve bedenini ilgilendiren tüm sağlık çalışmaları Şifarolojiyle ifade edilebilir. Şifaroloji, daimi bir inceleme içinde olan bir bilim alanıdır. Zihinsel dönüşümden bedensel şifaya kadar tüm alanları kapsar.
Zihinsel Şifa ve Şifaroloji
Gerçek bir zihinsel şifa, zihnin dönüşümü ile mümkün olur. Bu da insanın kendi talebiyledir. Kendini keşfeden insan, dönüşen ve zihinsel şifaya kavuşan insandır. Şifaroloji, bilimsel bir alan olarak bu çalışmalara eğilir. Zihinsel şifa ile bedensel şifa bir bütün olduğundan, Şifaroloji kapsamında yer alır. Bu şifa çalışmaları, doğal olan yaşamsal enerji ile gerçekleşir. Şifanın kaynağı enerjidir. Bu, doğal gelişimden koptuğumuzdan, bu alanı öteledik. Şifaroloji ötelediğimiz bu alanı yeniden keşfetmenin bilimidir. Bir şey doğal olmaktan çıktı mı onu tekrardan bulmak kolay olmamaktadır. Doğal şifa alanlarına kavuşmak, yaşam kalitemizin iyi bir noktaya gelmesi için kaçınılmaz bir girişimdir. Şifaoloji bu alanı keşfetmek istemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR