Birsen İnal

Birsen İnal

TEŞEKKÜRLER CANSIZ AİLESİ

TEŞEKKÜRLER CANSIZ AİLESİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü. Okuldaydık. Kendi aramızda sarılmalar, kutlamalar, gülüşmeler ile günü geçiriyorduk biz kadın öğretmenler. Açılan her kapıda gözümüz, gelecek olan bir buket çiçeği, bir gülü, bir hediye paketini ne bileyim bir sürprizi bekler gibiydik.

Sanki beklediğimizi hissetmişti gözü gönlü tok birileri, bir yerde. Derken o kapı açıldı ve Cansız Ailesi her zamanki cömertliğini göstererek sürprizi yaptı çocuklarının okuduğu Amerikan Kültür Koleji kadın öğretmenlerine.

 

Teşekkürler Esra&Mehmet CANSIZ…

 

“Eşi yönlendirdi saç boyası ihracatında lider oldu. Gözünü zirveye dikti.” diye daha önce duymuştum ama tanışmıyorduk. Bu yıl kısmet oldu biricik kızlarını okutuyorum Cansızların.  İyi ki de tanımışım sevgili Esra Hanım’ı ve Mehmet Bey’i.

Hep derim; kim ki bu kadim kent için elini taşın altına bırakıyorsa, canım kurban ona/lara.

Evet, Cansızlar da bu kent için ellerini taşın altına bırakan genç girişimci karı koca. Mehmet Cansız, kimyager eşi Esra Hanım’ın önerisiyle saç boyası üretimine yönelenmiş. 15 yıl önce Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde deyim yerindeyse merdiven altı tarzı şampuan ürettikleri işe yerinde aldıkları kararla Lila Kozmetik Firmasını kurmuşlar. Bugün Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde on beş dönümlük kozmetik fabrikalarıyla Türkiye’nin en çok saç boyası üreten satan ve ihraç eden markası olmuşlar.

Gözünü zirveye dikmekte haksız mı Lila Kozmetik? Bence hayır, iyi ki de zirveye oynamışlar Cansızlar. Diyarbakır’dan dünya’nın bir ucuna tanıtmışlar Lila Kozmetği…

Cansızlar, firma olarak büyümenin, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamanın yolunun ihracattan geçtiğini fark edip ihracata yönelmişler ve ilk olarak Hollanda'ya 7 bin dolar değerinde ürün ihraç girişiminde bulunmuşlar. İlk ihracatı gerçekleştirmenin verdiği moralle uluslararası fuarlara katılmışlar. Başarmanın verdiği coşkuyla, Mehmet Cansız ülke ülke dolaşarak ürünlerinin tanıtımını yapmış. Tanıtımlarla birlikte Lila Kozmetik, üretikkleri saç boyasının üçte birini ihraç etmeyi başarmışlar.

Cansızlar, üretimdeki başarılarını 2011 yılında yayınlanan gözde dizilerden Muhteşem Yüzyıl'ın ön plana çıkan karakterlerinden Hürrem Sultan'ın saç renginden esinlenerek piyasaya sundukları saç boyasıyla perçinleyerek, bugün ürünlerini aralarında Almanya, Fransa ve Hollanda'nın da bulunduğu yaklaşık 40 ülkeye ihraç ediyorlar. Deyim yerindeyse kozmetiğin doğduğu yer olan Almanya’ya ürün satıyorlar.

Diyarbakır’da üretip dünyanın öbür ucuna saç boyası satan Lila Kozmetiğe; yolunuz açık olsun, Allah gönlünüzün zenginliğine göre versin diyorum. İyi ki sizi tanımışım…

Birsen İNAL

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Birsen İnal Arşivi
SON YAZILAR