Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Uyandık zamlar ile

Uyandık zamlar ile

Ciddi sıkıntılar yaşadığımız 2021 yılını sonunda geride bıraktık. Artık tarih oldu. Ama yaşadıklarımız bizde unutamayacağımız derin izler bıraktı. Yenisinde bir daha bu sıkıntıları yaşamayız diyerek iyi dileklerimizi tutup yeni yıla uyanmak için yattık.

Belki birçoğu yeni yıla girmeden önce iyi dilekler tuttu. Dostlarına mutluluklar dileyip uyudular. Bin bir umutla yatıp, mutlu sonla biten rüyalar gördüler.

Kendilerini bekleyen sürprizden habersiz olarak sabah uyandıklarında, neredeyse lokmaları boğazlarında düğümlendi. Çünkü yine doğalgazdan mazota yapılan zam haberleri akşamki neşelerinden eser bırakmadı.

Dövizlerdeki düşüşün etiketlere de yansıması gerektiği konuşulurken yeni zamlar bu beklentileri boşa çıkarttı. Asgari ücretlere yapılan artışlar daha cebe girmeden erimeye başlamıştı bile. Maaşlara yapılan artışlarla biraz olsun rahatlayabiliriz diye beliren tebessümler dar gelirli birçok insanın yüzlerinde dondu.

TUİK enflasyonu %36.08 olarak açıkladı. Son 19 yılın zirvesi diye açıkladı. Başka kurumlardan da bunun daha yukarılarda olduğunu açıkladılar. TUİK’e göre bile olsa bu rakamlar alım gücünün ne kadar düştüğünü göstermektedir. Gelirlerin bu oranda artmadığı göz önüne alındığında yeni yılın eskisini aratacağı anlaşılıyor. Daha yeni yılın başındayız umarız bu zam furyası devam etmez.

Dolar yükselirken hızla bu değişime ayak uydurmak için hızla değiştirilen etiketler de aşağı doğru çekilir. Belki cebimizdeki paranın alım gücü artar. En azından bir umudumuz da böyle olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR