Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Uyanış pek yakında

Uyanış pek yakında

En mütedeyyin adamın dahi kur farkı sistemiyle vergisi faize bulaşmaz mı? Faize dolaylı yoldan bulaştırılmış olunmaz mı?
Burjuva ehline milyar liralar ödemek, fakirden alıp zengine vermek değil de nedir?
Sözde faize savaş açılmış, yazık ki ne yazık, faiz biraz daha azaltıldı ki daha çok faizli iş yapılsın...
Dürüst olan sahiden mücahid olan sonucunu göze alıp faizi toptan kaldırırdı. Millet de her şeyi görüyor.
Allah, iki yüzlüleri de, dürüstleri de şüphesiz en iyi görendir.
Ansızın can çekilince gövdeden, bütün zalimlerin, bütün münafıkların, bütün din simsarlarının, bütün yobaz sahtekarların vay haline, veyl haline...
Rabbimiz bizleri muhafaza buyursun, onurlu müminler, onursuz yalancıları, yolsuz hilebazları, ırkperest ahlaksızları ibretle izlemekte...
Bu aziz millet akıllıdır, müsterih olun, kaşıkla maaş zammını, kepçeyle hayat zamlarını görüyor, asgari ücretli ve emeklilerin alım güçlerinin 10 sene evvele oranla 3-4 kat düştüğünü görüyor.
Diledikleri kadar rakamlarla oynasınlar, fazla fazla paralar basılsın ne önemi var. Bu millet kendisini gittikçe sıkıştıran, 40 sene evvelki ekonomik buhrana doğru götürenleri görüyor.
İdeolojiler bahane. Bu millet biraz refah gördüğü için başa getirdiklerini, ekonomiyi mahvedince sandıkta ayaklar altına almasını çok iyi bilir. Yakın tarihte hep böyle olmadı mı?
Çok sevilen siyasiler, gün geldi rahatlıkla indirildi, yaptıklarının bedeli ödetildi, eğer varsa bir emeği o alanda hayırla anıldı. Yine aynı şey olacak, olmaya devam edecek. Yanlış yapanlar aziz millete hesabını verecek, baştan indirilecek, etrafı dağılacak, davalar açılacak, sadece mahşer değil, dünyada da, tarihte de hesap verecek, bu değirmen böyle işler durur.
Mazlumun ahı zalime kalmaz, Ortadoğu'da hiç kalmadı da, er ya da geç, silah kullanan silahla gitti, yasa kullanan yasayla bitirildi. Saddamlar, Kaddafiler ne diktatörler geldi geçti, gelip geçecek. Aziz milletse kıyamete dek kalacak inşallah, inatla, umutla yeniden barış diyecek, kardeşlik diyecek, yaralar saracak...
Karanlığın en koyu anı sabaha en yakın zaman, son zor yıl inşallah, sene sonuna doğru allahualem pahalılık ayyuka çıkabilir, ama sonrası selamet inşallah...
O meşhur 2023 sahiden çok başka olacak inşallah, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi başarılı siyasiler  bir olmalı, beraber yol almalı, halklara ittifakta birlikte hitap etmeli, programlar yapmalı.
Çetin kışın sonu inşallah kadim halklara bahardır.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR