Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Emniyete iyi bakın

Emniyete iyi bakın

10 Nisan 1845'te Polis Nizamnamesi’nin yayımlanmasıyla kurulan Polis Teşkilatı’nın “Polis Haftası Kutlu Olsun”

Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, insanlara sevgi, saygı ve şefkatle yaklaşan Anayasayı ve yasaları çiğnemeyen, kendini kanunun üstünde görmeyen, vefayla, sadakatle gece-gündüz fedakarca görev yapan ve bu değerlere sahip çıkıp, saygı duyanların Polis Haftası kutlu olsun.

Toplumda huzur ve güven ortamının sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç önleyici tedbirlerin alınması ve faillerin adalete teslim edilmesi gibi hayati önemi taşıyan konularda  kolluk kuvvetlerimizin özverili ve titiz çalışmaları toplumun huzuru ve emniyette olan güvenini artırma noktasına hayati önem taşımaktadır.

Büyük fedakarlık, sabır ve cesaret göstermenin yanı sıra görevi nedeniyle aileleriyle problem yaşayan, çocuklarına ve eşine istediği kadar zaman ayıramayan, bayramlarda bile görevi başında olan işini hakkıyla yapan vicdanlı, merhametli ve işin ehli olan polislerimize sahip çıkmalı, özlük haklarının iyileşmesi konusunda gerek içişleri bakanlığı ve gerekse  Türkiye Büyük Millet Meclisi gereli yasal düzenlemeleri yapmalıdır.

     Her kurumun kendine göre sorunları var. Özellikle de direk toplumla muhatap olan kurumların sorunları daha fazladır. Bu kurumlardan bir de Polis Teşkilatımızdır. Her yerde olduğu gibi Emniyet Teşkilatında da iyi olanı da var, kötü olanı da var. Sıkıntılı olan personeli tespit edip, sorunun kaynağına inilmelidir. Sorunun teşhisi doğru konulduğunda, doğru tedavi uygulanabilir.

     Personelin eğitimi aşamasında hukuk, vatandaşlık, demokrasi… gibi konularda sağlam bir eğitim verilmeli ve bu eğitim personel tarafından özümsenmelidir. O zaman tam manasıyla hukuka, topluma ve demokrasiye inanmış bilinçli, donanımlı, vicdanlı, merhametli personel yetişmiş olur. Bunların yanı sıra Emniyet personelinin de haklarının iyileştirilmesi elzemdir.

     Günümüz Türkiye’sinde çekirdekten yani polis okulunda eğitimini tamamlamış çok az polisimiz var. Maalesef KPSS’den dolayı mesleğini icra edemeyen birçok yurttaşımız mecburiyetten Polis Teşkilatına katılmıştır.

     Keşke herkes sevdiği, emek verdiği mesleği icra etmiş olsaydı.

     Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü iyi polis ve kötü polisi belirli kriterlerle ayıklamalı ve teşkilat personelinin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yapmalıdır. Özellikle de kendi personeline zaman ayırmalı, onların aileleriyle kaliteli zaman geçirmeleri için düzenlemeler yapmalıdır.

     Unutmayın ki en büyük ilaç sevgidir. Siz onları ailelerinden uzaklaştırdıkça, ailelerine zaman ayırmalarına izin vermedikçe sevgi ve şefkat kalplerde buhar olup gider. Ne kadar sevgi bağları güçlü olursa, o kadar huzurlu ve mutlu olurlar. Emniyet personeli huzurlu ve mutlu oldukları vakit bunu işine de, çevresine de yani topluma da yansıtır.

Sağlıklı bir Emniyet Teşkilatı için Emniyete iyi bakın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR