Ömer Serdar Kaplan

Ömer Serdar Kaplan

Asıl sorunu ıskalamamak

Asıl sorunu ıskalamamak

İşin başında bir cümle kurayım, ancak hemen tepkisel davranmayınız.
Bu Ülkede Kürd sorunu, Türk sorunu ve diğer sorunlar var mıdır? Yoktur. Bu Ülkede bu sorunların tamamını doğuran ve besleyen bir SİSTEM sorunu vardır.
Sadeden gelmek gerekir, Ülkemizde son yüzyıldır inkarcılık, baskı ve dayatmalar üzerine kurulu bir sistem sorunu vardır. Demokrasi ve benzeri kılıflarla örtülmeye çalışılan, seçimlerle hep ötelenen ancak özüne asla dokunul(a)mayan bir sistem sorunu vardır.
Öyle bir sistem ki hem her soruna kendisi; örgütsel yapılarla ile vaziyet eder, hem de muhalif olan yapıları kimi yöntemlerle kendisine benzetir.
Bu hal hep böyle sürdüğünden sistem her seferinde güç devşirir ve devam eder.
Bu sistem devam ettikçe, diğer sorunları tartışmak var mıdır yok mudur laflaşmalarına girişmek çok da faydalı bir sonuç doğurmuyor.
Bu itibarla her sorunu doğrudan sistem sorunu ile birlikte le almak ve çözüm yollarını buna göre üretmek gerekir diye düşünüyorum.
Sorunların taraf ve karşıtları kavgayı bırakıp bu sorunun asıl üreticisi ve besleyicisi olan sistemi gündemlerine alırlar ise doğru bir yol almış olacak ve çözümler üreterek bu Ülkenin daha huzurlu, daha kardeş, daha paylaşımcı ve daha müreffeh bir Ülke olabildiğini birlikte göreceklerdir.
Cambaza bak kavgalarından sürtüşmelerinden, siyasetçilerin gerçeklerle değil kendilerine oy devşirtecek yollarla gündem belirlemelerinden uzak kalarak yeniden geniş bir açıdan bakmaya başlamak, sistem sorununu gündeme almak ve çözümler üretmek her sorumluluk sahibi ferdin görevidir.
Siyasete dikkat ediniz; sistemi asla tartışmaz ve tartıştırmaz. Başkasının kullandığı iktidarın güç ve nimetlerini bir de ben elde edip kullanayım derdindedir. Toplumu da bu hırs ve hesapları için iktidar ile muhalefet birlikte manipüle etmekte ve sistem olduğu yerde güç kazanmaya devam etmektedir.
Çürümüşlük, ahlaki erozyon, insana saygı ve sevginin yok olmaya başladığı bir süreçten geçilmektedir. Dünyevileşme hırsı uğruna Ülkesini ve Dinini ve ideolojisini dahi menfaatleri için satabilecek türler boy gösterirken hala günlük didişmelerle sürtüşmelerle uğraşmak kimseye fayda sağlamayacaktır.
O zaman asıl soruna yönelmek ve ıskalamamak herkesin yarınları için önemlidir ve her kesin faydasına olandır.
Wesselam.
TEŞEKKÜR : Hem Zorlu ve ağır geçen hastalığım sürecinde, hem de  Kayınvalidemin vefatından dolayı taziye dileklerini ve dualarını paylaşan acımızı hafifleten bütün dost ve akrabalara kocaman teşekkür borçluyum Allah eksikliğinizi vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Serdar Kaplan Arşivi
SON YAZILAR