Selim Kaplan

Selim Kaplan

Deccal yaşıyor

Deccal yaşıyor

Yahudilerin” Deccal ahir zamanda çıkacak, bütün dünyaya hâkim olacak, dünyadaki mal, mülk ve saltanat da bizde olacak” söylemini, Hz Muhammed’e ifade ettikleri, Ebu’s-Suud’un Kur’an tefsirinde yer almaktadır.

“Deccal’ın Şam ile Irak arasındaki bir yerden çıkacağı ve Sağa sola, her yana kötülüğünü yayacağı” İfadesi de Peygamber efendimizin hadisidir.

Bu iki ifade; Gazze’yi bombalayarak, binlerce insanın ölümüne sebep olan İsrail özelinde değerlendirildiğinde, Deccal’ın yaşadığını söylemek mümkündür.

İlahi kitapların;

Tevrat’ın, “öldürmeyeceksin, çalmayacaksın”,

İncil’in, “Bir yanağınıza tokat atana, öbür yanağınızı da çevirin”,

Kur’an’ın, “Kim bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur” meallerindeki söylemlerine rağmen;

İsrail; 7 Ekimden bu yana, Gazze’deki okullar, kiliseler, camiler ve hastaneler başta olmak üzere sivillerin yaşadığı her yeri pervasızca ve bütün gücü ile bombalıyor.

Bu sebeple, çoluk çocuk demeden, binlerce insan ölüyor, yüz binlerce insan yerinden, yurdundan olup, göç etmek zorunda kalıyor.

Gazze’de; Anglikan kilisesinin yönetimindeki 140 yıllık Hastane, İsrail tarafından vurulup, 471 masum insan yaşamını yitirince, başta Hıristiyan ve İslam dünyası olmak üzere dünyadaki birçok ülkede, İsrail aleyhine protestolar yaşanmıştır.

Bu protestoları yatıştırmak için de, İsrail ve ABD, dünyanın gözünün içine baka, baka hastane saldırısını Hamas’ın yaptığı yalanını söylemiş, İngiltere gibi bir kısım ülkeler sessiz kalmışlardır.

Kelime anlamı olarak ta Deccal, çok yalan söyleyen, sahtekâr gibi anlamlar ifade ettiği için, İsrail ve ABD’nin söylemleri ile katliam karşısında sessiz kalan devletlerin davranışları garip gelmiyor.

Hâlbuki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da masumların öldürülmesine sebep olduğu için, Uluslar arası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından, insanlık suçu işlediği gerekçesi ile savaş suçlusu ve mahkûm ilan edilmiştir.

Putin UCM mevzuatını kabul eden 124 ülkeden herhangi birine, örneğin Ermenistan veya Almanya’ya gitse tutuklanacaktır.

Putin’in gördüğü muamelede; Kendisi de Yahudi olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin "Ukrayna kesinlikle başından beri istediğimiz şeye dönüşmeyecek. ...Kendine has görünüşe sahip “büyük İsrail'e dönüşeceğiz" fikir ve ifadesinin etkisi var mıdır?

Yorumu sizlere bırakıyorum.

Deccalın bir kısım olağanüstülükleri vardır.

Sihir, manyetizma gibi, medya ve sosyal medyada şahit olduğumuz, hayali harikalarla kendini muhafaza eder, insanları etkileyerek kendine mahkûm eder.

Elindeki maddî güç ve imkânla, zekâ ve kurnazlığıyla baskı kuran Deccal, kendini kabul etmeyen milletleri kıtlığa mahkûm eder ve Afganistan’ın da olduğu yoksul Uzakdoğu ülkeleri gibi, fakirlik ile süründürür.

Fitneyi en büyük koz olarak kullanan Deccal, medeniyetin zevk ve eğlencelerini, nefsin hoşuna gidecek her şeyi, taraftarlarının, dostlarının önüne serer, onları makam, mevki ve maddî imkânlarla el üstünde tutar, refah ve saadet sunar, yani onlara batılı zengin ülkelerde olduğu gibi, bir nevi cennet hayatını yaşatır.

Deccal, kendisine itaat etmeyen kimseleri yokluk, azap, işkence ve sıkıntılara sokar, Suriye, Irak ve Filistin halklarına yaptığı gibi, hayatlarını zindana çevirir.

Günümüzde; başta petrol zengini Arap ülkeleri olmak üzere, dünyanın bütün zenginlikleri, başta ABD ve İngiltere olmak üzere batılı ülkelerin bankalarına, zeki ve mucit insanları da batı medeniyetlerine akmakta, onlara hizmet etmektedir.

Dünyanın beslediği batı medeniyeti de İsrail’i yarattı ve O’nun büyümesi için, şartlar ne olursa olsun, ihtiyacı olan her türlü desteği veriyor.

Bu çarpık ilişkinin en son örneği de, Gazze’deki iki milyon insan için; başta Türkiye olmak üzere, rahmani bir kısım ülkeden, yirmi TIR’lık insani yardım giderken, İsrail’e başta ABD olmak üzere batı dünyasından seksen TIR’lık silah ve cephane gelmiştir.

Gazze’deki insanlar abluka altında ve yaşam mücadelesi verirken, İsrail katliamlarını rahatlıkla yapsın ve bunu yaparken de çevre ülkelerden kimse O’nu rahatsız etmesin diye, ABD ve İngiliz donanmaları Doğu Akdeniz’de konuşlanmışlardır.

İki bin yedi yüz yıl önce Asurlular tarafından yıkılan ve tarihin tozlu sayfalarına gömülen İsrail devleti, başta ABD ve İngiltere olmak üzere batı medeniyetlerinin fantezisi ile gömüldüğü yerden ve adeta topraktan çıkarılarak, yeniden kurulmuştur.

Farazi ve fantezi inançlara göre de, Deccal topraktan çıkmayacak mıydı?

Rahmani Yahudi vatandaşları tenzih ederek, iki bin yedi yüz yıllık öfke ile Siyonizm’i amaç edinmiş ve bulunduğu bölgede ilahi ve İnsani olmayan her türlü katliamı, kendisini yaratan ülkelerin desteği ile hak olarak gören İsrail, İlahi kitaplar ve hadislerde yer alan Deccal’ın ta kendisidir.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, kalbi Allah’ın rahmetine kapalı, Sözde Yahudi Din Adamı, Hahamın, sosyal medya hesabından yaptığı yayında ''Tanrı bize çocukları öldürmemizi emrediyor.'' Sözü, Deccal’ın sesidir.

Aklıselim ülkelerin liderlerine çağrımız ve beklentimiz;

Gazze’de ve Filistin genelinde yaşanan katliamların durdurulması,

Birleşmiş Milletler hukuku çerçevesinde, Filistinlilerin huzur içinde yaşayacakları bir ülkeye kavuşturulmaları,

Yetmiş beş yıldır orta doğuda insanlık suçu işleyen İsrail Devleti yöneticilerinin, Uluslar arası Ceza Mahkemesinde yargılanıp hak ettikleri cezayı almalarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selim Kaplan Arşivi
SON YAZILAR