Melis Doğan

Melis Doğan

Sanatta değişim

Sanatta değişim

Herkesi tatlı bir heyecan sarmaya başladı. Seçim öncesi hangi görüşten olursa olsun insanlar merak içinde sonuçları bekleyeceklerdir. Kimileri sosyal medyadan ve televizyondan canlı bir şekilde takip ederken kimileride gönüllü çalışan olarak parti binalarında veya sandıkların başında yerini alacaklardır. Hangi görüşten olursa olsun gönüllü olarak çalışacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Seçim çok ilginçtir ki fikirlerin , ideallerin bir yarışması gibi düşünsemde o gün geldiğinde tek yürek olduğumuzu sanki bir günlüğüne kadına , hayvana , çocuğa şiddetlerin son bulacağını yarın sabah daha aydınlık bir Güneş ile uyanacağımızı hissederim. Dileğim hafızalarda güzel yarınların temelini oluşturan bir seçim olur.

Tarafıma ve esasında tüm sanatçılara en çok gelen soru ve tepkilerden biridir şu an anlatacaklarım. Apolitik veya politik sanatçılar. Evet var Tıpkı diğer meslek gruplarında olduğu gibi. Lakin Sanat Siyaset üstü bir kavram olduğundan mütevellit bir Sanatçı görüşünü bildirip birde siyasette girdiyse hedef tahtasına oturtup sen sanatını yap diye tepkiler yağmur gibi yağmaya başlar. Bazende duruma sessiz kalıp tepkilerini daha çok sosyal medya hesaplarında göstermeyen arkadaşlarımızada bu sefer sen nasıl sanatçısın ses çıkarmıyorsun diye belki kendi görüşündeki insanlar tarafından linçlenir. Ve bana kalırsa bir sanatçının zaten bir görüşü vardır. Bunu gösterip göstermemek bir siyasi partinin himayesinde olmak veya olmamak tamamen kendi özgür iradesiyle alakalıdır. Sanatçı toplumdaki insanların rol modelidir. Hangi görüşten olursa olsun bir sanatçı ile sohbet etmek , düşüncelerini öğrenmek hatta çoğu kez görmek bile mutlu edip heyecanlandırdığını kendim bizzat tanıklık etmişimdir. Bu eşsiz özelliği ben kendi açımdan şu felsefeyi uygulayarak hayatıma yön veriyorum. Doğruları savunduğum , yanlışları güzelleştirmeye çalıştığım , eksiklikleri tamamlayıp herkese sevgi dilini aşıladığım bir yaşantı oluşturmaya çalışıyorum. Şayet bunları yapmadan savunmaya geçtiğimde etrafımda sadece savunduğum düşüncenin topluluğu dışında kimseye dokunamam.

Şimdilerde sanatı ve sanatçının en çok hatırlandığı günlerden geçiyoruz. Evet evet yanlış duymadınız. Hangi parti olursa olsun gerek kullanılan şarkılar , çeşitli konuları içeren kamu spotlarında sanatçılara öncelik verilmesi , etkinliklere davet gibi bir çok alanda el ele verildiğine şahit oluyoruz. Dileğim seçim sonrasında aynı heyecan ve çoşkuyla sanata ve sanatçıya sahip çıkılması. Daha iyi ve güzeli el ele vererek kaldığımız yerden devam etmeyi sağladığımız zaman bir şeyleri başarmış olacağız. Tek bir yıldızın ışıltısı gece karanlığını aydınlatamaz. Önce bir arada olup karanlığı aydınlatalım. Sonra arkasından pırıl pırıl bir Güneş doğacaktır. Güzel Yarınlara.


2021 yılına ait Değişim adlı eserim. Sakura ağacını kullandığım bu eserde şimdilerde bir siyasi partinin tanıtım filminde gördüm. Ve bu beni mutlu etti. Sakura Ağacı Japon mitolojisinde Ölüm-Yaşamı simgelemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melis Doğan Arşivi
SON YAZILAR