Melis Doğan

Melis Doğan

Umudun resmini yapalım

Umudun resmini yapalım

Felaketin rengi ne renk deselerdi anlatmaya hiç bir rengi koyamazdım. Umudun renklerini serpiyorum yüreklerinize ışık olup aydınlatsın yarınları…

Yaylı bir enstrümanın telinden çıkan sessiz çığlık, fırçaya tutunamayan renkler

Keşkeler ile örülmüş yarım kalan hikâyeler…

Yüz binlerce insan renkleri, sesleri arkasında bırakarak bu dünyadan, aramızdan ayrıldı. Geride kalanlar ise bir daha eskisi gibi o renkleri göremeyip, sesleri duyamayacağını düşünmekte. Sanki hayat durmuş acılar üstümüzü yorgan misali örtmüş. Gökyüzünün mavisi çok uzakta güneş ise doğmayı bırakmış gibi.

Bu yüzden sizlere felaketten bahsetmeyeceğim. Umuda umutlarımıza sımsıkı sarılalım. Gökyüzümüz yeniden masmavi olacak. Güneş her gün yeniden doğacak. Isıtacak yüreğimizde ki acıları yarınları aydınlatacak.

Döşenecek umudun taşları, yollarımız oluşacak.

O yollara sizler için renklerimi serpiştirip her renk bir umut olarak doğacak hayatlarınıza…

Belki yarım kalan hikâyeler tamamlanamayacak, belki acılar unutulmayacak ama umudun resmi herkese huzur getirecek…

*

Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum. Tez vakitte yaraları sarıp el ele vererek umudun resmini yapalım.

*

Ben Görsel Sanatçı Melis Doğan. Tigris Haber aracılığı ile siz değerli okurlara ilkyazımla ulaşıyorum. Sürrealizm-Fantastik Realizm akımına yönelik eserlerim birçok sergilerde yer alıyor. Bu benim ilk yazım ve zaman zaman sizlerle buluşmaya gayret göstereceğim. Sanat, felsefe vb. konularda tekrar buluşmak üzere.

*

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Melis Doğan Arşivi
SON YAZILAR