Yahya ÖGER

Yahya ÖGER

BÜROKRATİK ŞİDDET

BÜROKRATİK ŞİDDET

Pastor Nie Moeller alıntıdır. Almanya'da geçer

Önce Yahudiler için geldiler, Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim Sonra komünistler için geldiler, Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim. Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım.

Sonra benim için geldiler Ses çıkaracak kimse kalmamıştı...

İslam coğrafyasının her yerinde, cami cemaati değişik mezheplerden, meşreplerden, ırklardan oluşur. Bir grubu memnun etmek için kullanılan siyasal dil, cemaat arasında da ciddi manada huzursuzluğa sebebiyet verebilir. Bu da cami cemaati arasında bir kopuşmaya, din görevlisinin saygınlığının bitmesine vesile olur. Cami-i dili; Kur'an dili olmalıdır. Başkasını değil, Allah'ı memnun etmeye götürmeli sözler.

İmamın hutbeyi okurken sehven yada kasten bir kısmını okumaması, mülki amirin ona sözlü yada fiziki şiddet uygulama hakkını vermez.

Hukuk Devletinde görev dağılımı: Suç işlendiğinde Adli mercilere bildirilir. Suçlu memur ise,amir soruşturma iznini verir. Suç tespit edilirse kolluk kuvveti derdest eder. Mahkemeler yargılar.

Bu zincirde bir kopma veya yetki aşımı olunca kaos olur. Kaostan beslenen, hukuksuzluğu över. Birlik ve dirlik rafa kaldırılır.

İslami cemaatler suskun. STK'lar kabuğuna çekilmiş. Yazarlar, çizerler kalemini cebine koyup dilini ısırıyor. En üste beyefendinin bu konuda ne diyeceği bekleniliyor.

Oysa bilinmiyor mu? Susulan her hukuksuz olay beraberinde bölge halkının devletine karşı aidiyet problemi yaratır. 40 yıldan fazladır terör örgütü sopasıyla devletine küstürülmeye çalışan bu toplumu, bugün başka senaryolarla devletle aralarına uçurum oluşturma projeleri devreye konuluyor.

Ülkede maalesef bürokratik edep kalmamış. Bürokratlarda bıyıkları aşağıya sarkmış beyler, yağ çekme, yukarılara tırmanma yarışına girmişler. Rabbim bizi bürokratların hukuk, adalet düzen, intizam bilmez tavırlarından korusun..

Konuyu daha fazla irdeleyip birilerinin gözünde terörist olmak ya da devletine düşman yaftasını yemek istemiyorum.

Sadece şunu sormak istiyorum.

Acaba iktidar olup muktedir olmadığınız bu dönemde göz yumulan bunca hukuksuzluğa, başkaların iktidarında söz konusu olsaydı bu hukuksuzluk camia tarafından kabul edilip, onaylanır mıydı? Ya da sessiz kalınır mıydı?. Adet mi? Mülkün temelidir. Adalet, Herkese Lazımdır

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yahya ÖGER Arşivi
SON YAZILAR