Yahya ÖGER

Yahya ÖGER

DOSTUN DÜŞMANLIĞI

DOSTUN DÜŞMANLIĞI

Kudurmuş emperyalist güçlerin, kuduz köpeği olan İsrail siyonist devleti ile bölgeyi yeniden dizayn etmenin çabası Ortadoğu bölgesini kan çanağına çevirdi. Bu savaşın faturasını ağır bir şekilde halkı Müslüman ama maalesef yöneticileri batıya hizmet eden ülkeler ödeyecek. Halk, emperyalist ülkenin bölgeyi dizayn ederken etnik azınlıklara vereceği hakların geçici ve oyun olduğunu bilmek zorundadır.

Sorun ne Arz-ı Mev'üd ne Kudüs'ün başken olduğu bir siyonist İsrail devletini kurmaktır, Sorun ekonomik çıkmaz yaşayan, sömürdüğü ülkelerin yeraltı kaynaklarını az bulan ve yeni kaynaklar arayışına giren aç gözlü sömürgeci batının varlığıdır. Barbar, vahşi, cani, kudurmuş ne vasıfla vasıflandırırsanız ama bir kuduz köpek gibi son çırpınışlarıyla herkese saldıran sömürgeci Amerika ve yandaşlarının yeniden Gazze üzerinden ülkeleri dizayn çalışması Orta Doğu'dan başlayarak yeni bir dünya yaratma çabalarıdır.

Biz, bunların Irak'a, Suriye'ye ve Afrika bölgelerine demokrasiyi getirme şekillerini gördük.

Batı için dost, müttefik yoktur. Amerika için ortak, paydaş bir devlet olmamıştır. Olmayacaktır da.ABD ve Batı dostlarımız (!) için Türkiye'ye bakış açıları aynıdır. Arap ülkelerine de bakış açıları aynı olacaktır. Söz konusu menfaat olunca Batı annesini bile satar. Babasını bile harcar. Kaldı ki Kürt ve diğer Etlik gruplar ile yapacağı sözüm ona demokrasi çalışmaları da kendi menfaati doğrultusunda olacaktır. Batının ve Amerika'nın Kürtlere katkısı; Suriye'deki ve Irak'taki insanların birbirine öldürterek yaptığı katkıdan öteye geçmeyecektir.

Bizim bir devletimiz olmasın diyen değerli kardeşim, sömürgeci batı ve Amerika'nın menfaati doğrultusunda oluşturulan bir devlet değil olsa olsa piyon olur, şamar olur.

Ne yapılacaksa Amerika’yı mutlu etmek için değil birlik, beraberlik, huzur için yapılmalı ne verilecekse toplumun huzuru kaynaşması ve devamlılığını sağlamak için verilmelidir.

Kuduz it, kendi sahibini bile ısırdığı gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Zor bir süreci yaşıyoruz acımasız senaryoların bölge için yazıldığına şahit olabiliyoruz Umut ediyorum ki bizim için yazılan bu senaryonun katili de maktulleri de biz olmayalım..

Sokağa dökülen İsrail lanetlenen lanetleyen bir çoğumuz işin sadece İsrail Filistin, Gazze'den ibaret butik bir savaş olmadığının farkında değiliz. Sömürgeci Batı adım atarken yüzyılların senaryosunu gerçekleştirmeden hareket etmez. Bana sorarsanız topyekun halkın teyakkuzda olması ve çıkabilecek Ortadoğu'da bir savaşın yaratacağı ağır yaraların, travmaların önlemini şimdiden almasıdır. Bu savaşta Türklerin ve Kürtlerin bölgede Arap ülkelerine güvenmemesi, sırtını Amerika'ya gözleri kan bürümüş sömürgeci batıya dayayıp birbirini yıpratmamasıdır.

Biz bize dost olan düşmanın bölgede yapmış olduğu katliamlardan tanımak zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yahya ÖGER Arşivi
SON YAZILAR