Zafer Tüzün

Zafer Tüzün

Kadın Parkı heykelleri bakımsızlıktan çürüyor

Kadın Parkı heykelleri bakımsızlıktan çürüyor

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi sınırları ilçesinde bulunan 8 Mart Kadın Parkı’nın heykelleri pislik içinde bulunması mahalle sakinleri ile vatandaşların ve de çocuklarıyla birlikte vakit geçiren ailelerin tepkisine neden oluyor.

8 Mart Kadın Parkının içinde bulunan heykellerin bakımsız hali tepki çekmeye devam ediyor. Zamanın Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı park şu anda bakımsızlıktan dökülüyor.Heykellerin bakımınınhiç yapılmadığı, heykel alanın da bakımsız olduğunu gözlerden kaçmıyor, Kayapınar Belediyesi yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesi gerektiğine olan inancım tamdır. Ayrıca parkınelden geçirilmesi ve çevre düzenlemesi de yapılmalıdır. Halbuki yapılan parkların ara sıra da olsa kontrol edilmesi gerekiyor. Öyle yap sonra da kontrol etmeme anlayışının hakim olmaması gerekmektedir. Parklar yapılır ve rutin kontrolleri programlanır ve ona göre düzenli ve periyodik denetimleri yapılır eksik gedik ne varsa çözümü en kısa sürede gerçekleştirilir. Ama Kayapınar da böyle olmamaktadır.

PARKLAR BAKIMSIZ KALDI!

Diclekent Bulvarı üzerinde bulunan ve geçiş güzergâhı çok kullanılan stratejik bir konumda olan KadınParkı bakımsızlıktan dökülmektedir.Gece aydınlatmanın eksik olması, esrar ve balicilerin cirit attığı parkın aile parkı olmaktan çıkıp başka yöne kaymaya başlaması da ayrıca bir sorundur.

Belediye tarafından halkın kullanımı için yapılan ve büyük meblağlar ödenerek yapılan Parkların bakımları yapılamadığından ne yazık ki bakımsızlıktan çürüyorlar. Görünüşe bakılırsa Kayapınar’da ki parklara uzun süredir belediyeden görevlilerden giden de olmamış! Tabiri caizse Kadın Parkı park olarak görülmemiş bir duruma gelmiş.

Peki, bu parkalardan ilgili olan Park ve Bahçeler biriminde görevli hiç kimse gidip te “BU PARKLARIMIZ NE DURUMDA” deyip uğramıyor mu? Müdürler ve yetkililer sadece masada mı oturuyor? Belediye Başkan Yardımcıları gezip bakmıyorlar mı parklara?

Kent sınırları içinde bulunan parkların bakımsızlığı şehrimize gelenler tarafından haklı olarak olumsuz bir tablo çiziyor.

BAKIMLARI PERİYODİK OLARAK YAPILSIN

Maalesef, Kayapınar başta olmak üzere tüm Diyarbakır’da ki parkların bakımsız görüntüleri hiç de hoş değil. Halkımız, parklara bir çeki düzen verilip, çiçeklerin bakımının, ağaçların, oyun alanlarının, parkları çevreleyen duvarların, aydınlatmanın, eksik ve gedik ne varsa gözden geçirilip,periyodik olarak kontrollerinin yapılmasını ve güzel bir görünüme kavuşturulmasını istiyor.

Benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zafer Tüzün Arşivi
SON YAZILAR