Zafer Tüzün

Zafer Tüzün

Amedspor Ve Seçimler

Amedspor Ve Seçimler

Önceki gün Amedspor ve Batman Petrolspor'u yakından ilgilendiren kader ve bir o kadar da kritik olan karşılaşmada Amedspor kendi saha ve seyircisi önünde küme düşme hattında bulunan Bursa ekibi İnegölspor'a 2-0 mağlup oldu.

Futbolda bir ileri bir geri gitme olmaz. Derbi denince akla ilk gelen isim Amedspor olmaktadır. Her takım kendine göre bir futbol tarzı vardır ve ona göre taktik üstünlüğü ele geçirip oyun tarzını ele geçirmeye çalışmalıdır.

Oyunda bireysel tarzların çok olduğu görülmektedir. Bunun en son örneği İnegölspor karşılaşmasında oyunun tüm zamanlarında görüldü. Rakip takımlar için Amedspor sürekli yenip ve kazanılması gereken bir takım olarak görülmektedir. Çünkü onlar için Amedspor’u yenmek demek “gâvurları” yenmek demektir ve bunu baskı, şiddet, hakaret yöntemleri sergileyerek yapmaya çalışıyorlar. Peki ya Amedspor ne yapıyor? Onları misafirlikle karşılıyor!

İnegölspor karşılaşmasında Amedspor sahada yoktu. Sanki deplasmanda oynuyor, seyirci onun değil de İnegölspor seyircisiydi. Amedspor futbolcuları niye böyle yapıyor, sahada ruhsuz ve sanki pikniğe gider gibi hareket etmeleri neyi ifade ediyor. Her zaman söylenmektedir, ama hiçbir zaman bu söylemler kaile alınmıyor. Neden bölge çocukları Amedspor’da forma giyme şansı bulamıyor, yönetimin bunu artık kesin bir karar olarak ele almalı ve bu kararın takipçisi olmalıdır. Her sene aynısorunu ve sonu yaşamak istemiyoruz.Play-Off da da böyle olacağının işaretini İnegölspor karşılamasında açık ve net bir şekilde görüldü.

Amedspor kendi adı ile bir tarih yazdı ve bu tarihi kimsenin lekelemeye ve silmeye hakkı yoktur.

Tüm rakiplerin korkulu rüyası olan Amedspor ne hallere düştü ve düşürüldü. Amedspor, İnegölspor’a bu karşılaşmadahayat öpücüğü verdi. Taraftarı çileden çıkaran futbolcuların ve teknik ekibin ortaya koyduğu oyun tarzı ile Amedsporyönetimi kendisini takımının kurduğu bir komplo içinde buldu. Bu durum pratik olarak İnegölspor karşılaşmasında gün yüzüne çıktı. Daha önce yapılan açıklamalardaise Batman Petrolspor için oynayacaktı. Çünkü daha öncede Diyarbakırspor zamanında bölge takımları için oynamıştı. Ve alınan sonuçlar ile bölge takımları ligde Diyarbakırspor sayesinde kalmıştı.

Küme düşme hattında bulunan ise Batman Petrolspor’un en yakın takipçisi Bursa ekibi İnegölspor, Amedspor deplasmanında rakibini 2-0’lık skorla eze eze mağlup edip TFF 2. Lig Beyaz Grupta tutunma adına çok büyük bir avantajı ruhsuz futbolcular sayesinde(birde Batmanlı Mansur Çalar’a ne demeli?) yakaladı. Amedspor’un bu mağlubiyeti komşu şehir Batman’da birçok Batmanlı futbolsever de tepkide bulunarak; “Güya kardeştik” , “ Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” deyip üzüntülerini belirttiler.

Liderlik yarışını bırakıp Play-Off’lara kalması bile her zaman tekrarlanan filmin fragmanı gibi tekrar tekrar her sezon yaşanıyor. Amedspor futbolcuları giydikleri formanın ve armanın hakkını vermiyorlar. Çünkü kolektif bir futbol oynama tarzı yerine bireysel oyun tarzı hâkim olarak oyun stili gerçekleşiyorlar.

Amedspor’un şampiyonluğu yakalanmasından sonra yaşanan düşüşün sebeplerinin araştırılıp iyi bir özeleştiri yapılıp ona göre bir rota çizilmesi gerekmektedir.

Amedspor taraftarları çok renkli ve takımına sonuna kadar inançla bağlanan bir taraftar kitlesidir. Ama kendi takımından gelse bile, haksızlığa karşıda sesini gür bir şekilde çıkarabilmektedir. Öyle ki, daha önce çıkardıkları gibi, İnegölspor karşılamasında seslerinibir kez daha haklı olarak çıkardılar. İyi günde kötü günde takımının yanında olan ve milyonlarca taraftarı olan Amedspor taraftarı takımına sahip çıkmıştır, ama yapılan hatalara da ses çıkarma hakkı vardır ve bunu da yerinde yapmaktadır.

Alınan mağlubiyeti kabul etmeyen taraftarlar futbolcuları yuhalayıp, İnegölspor’lu futbolcuları alkışlayıp, yönetimide istifaya çağırdı. Çünkü Amedspor’un kazanıp hem kendisi Play-Off’a kalması ile birlikte bölge takımı ve kardeş şehir Batman Petrolspor’un küme düşmemesi, ligde kalması yolunda büyük bir avantaj sağlayacaktı.Ama bu“futbolcu”lar tarafından elinin tersi ile itildi. Sahada ruhsuz hareket etmeleri taraftarı deliye çevirdi. Amedspor ve Batman Petrolspor taraftarlarınıüzenler adına özür dilemeleri gerekmektedir. Önceki günkü maçta statta bulunan yediden yetmişe herkesin canını sıktı, inanan ki o atmosferi anlatamam…

AMEDSPOR PARAYA, SALTANATA, RANTA, ANTİ DEMOKRATİK SİYASETE KARŞI ONURLU DİRENİŞİN ADIDIR!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zafer Tüzün Arşivi
SON YAZILAR