Zafer Tüzün

Zafer Tüzün

Spor karşılaşmalarında seyircisiz dönem

Spor karşılaşmalarında seyircisiz dönem

Çin'de ortaya çıkan ardından da dünyaya yayılan koronavirüsünün Türkiye'de de görülmesinin ardından alınan önlemler her gün biraz daha genişletiliyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye genelinde de her türlü uyarı, bilgilendirme ve dezenfekte çalışması yapılıyor. Buna ilave olarak da insanların kalabalık ortamlardan uzak tutulması, hastalığın yayılmasını önlemek adına spor karşılaşmalarında önce taraftarsız oynama kararı alındı, ardından ise durumun vahametinin önüne böyle geçilemeyeceğinin anlaşılması üzere liglere ara verildi.

Evet, liglere ara verilmesi oldukça isabetli bir karar oldu. Çünkü insan sirkülâsyonunun en fazla olduğu yerler spor karşılaşmalarının yapıldığı yerlerdir, her türlü insanın geldiği karşılaşmalarda ne olacağını bilemezsiniz.

Futbolcuların testleri açıklansın

Bazı spor takımları oyuncularına çeşitli hastanelerde yaptırdığı COVID-19 şüphesi ile detaylı olarak değerlendirilen oyuncuları oldu. Burada da gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılmış ve test için alınan numuneleri Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarına gönderilmişti. Şu ana kadar bununla ilgili bir açıklama yapılmadı, en kısa sürede bu sonuçların kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir.

Bu arada Diyarbakır takımlarının ligdeki durumu bir iyi bir kötü olarak devam ediyor. Amedspor ligde kötü bir grafik çiziyor, nerdeyse küme düşme durumuna doğru gitmektedir, umarım lige verilen bu arayı kendileri için iyi bir duruma getirip kendini toparlayarak bir çıkış olarak görürler.

Diyarbekirspor ise bir öyle bir böyle yaparak Play-Off yoluna bir hafta yaklaşırken bir hafta uzaklaşıyor. Buda 2 milyonluk bir şehrin takımına yakışmıyor. Lütfen sizde bu arayı iyi değerlendirip kendinize gelin, bir çekidüzen verin. Bu işin şakası yok.

Zafer TÜZÜN

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zafer Tüzün Arşivi
SON YAZILAR